2009 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sit alanı olan Nevşehir’deki Zelve Vadisi’nde Peribacalarının hemen yanında başlattığı betonarme bina inşaatında yıkım kararı alınmasının ardından şimdide aynı hassasiyeti en son Uçhisar da ve farklı bölgelerimizde yapılan beton inşaatlarda gösterilmesini isteyen Kapadokya sakinleri Turizm Bakanı sayın Ertuğrul Günay’a seslenişte bulundular;”Kapadokyamıza lütfen sahip çıkalım …!”

 Peri Kondu Ama Nasıl Burası SİT’dir …

Kültür ve Turizm Bakanlığı şimdi ne yapacak?

  Peri Bacaları Katliamına Kim Dur diyecek…!

Eğer önüne engel olunmassa bu tür çirkin betonlaşma ile  Kapadokya tarihi ve doğal yapısına uygun olmayan görüntülerin bölgede turizmi bitireceği endişesi taşıdıklarınıda dile getirdiler.

Uçhisar da böylesine bir binanaın yapımına izin verilirken yöre insanı evine bir tualet yaptığı için 8 ay hapis yatması ne kadar doğru biz Kapadokya da ki katliama bir an önce engel olunmasını ve sıkı kontrol ve denetimlerinin yapılmasını istiyoruz dediler.

 

Kapadokya gönüllüleri tarihine ve doğana sahip çık diyerek imza kampanyası başlattılar.

Kapadokya da Ata yadigarı Mirasımıza sahip çıkıyor muyuz?

 

Kapadokya için bugün bir milad olmuştur.

Kapadokya da yaşayan duyarlı vatandaşlarımız yöre insanları,turizmciler,stklar,çevreciler hep birden Kapadokya ya sahip çıkarak örnek bir birlik beraberlik sergilemişlerdir.

 Şimdi Turizm Bakanlığına gözler çevrildi bu konuda önümüzdeki bir kaç gün içinde önemli gelişmeler yaşanması bekleniyor.

İşte bugünki yaşanılan Kapadokya İsyanının Video ve Fotoğraf görüntüleri…