Türkiye Drone Şampiyonası 3.Etabı Nevşehir Ürgüp Cumhuriyet Meydanı'nda start aldı. 

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonasının 3. etabı Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde yoğun bir heyecanla başladı.

Ürgüp Cumhuriyet Meydanı Şölen Alanında bu sabah saatlerinde başlayan ve iki gün sürecek olan Türkiye Drone Şampiyonası üçüncü etabı birinci günü açılışına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ve Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay katıldı.

 Bilim Yaz Okulu kapsamında Dünya'nın 9 farklı ülkesinden gelen 15 öğrenci Türkiye Drone Şampiyonası'nın 3.Etabı'nı Ürgüp'te ziyaret etti.

Türkiye'nin ilk kadın yarış drone'u pilotuda şampiyonadaki yerini aldı. Kapadokya semaları peribacaları arasında çeşitli illerinden gelen 32 lisanslı pilotun yarıştığı şampiyona yerli yabancı turistlerinde büyük ilgi ve beğenisini topladı.

ÖZEL PARKURDA ÖZEL DRONELAR YARIŞIYOR

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen lisanslı pilotlar, tarihi kaya oyma mekânların bulunduğu Şölen Alanı’na kurulan özel parkurda hünerlerini göstererek yarıştı. Tasarımlarını ve montajlarını pilotların yaptığı el yapımı özel drone’ların hızının saatte 350 kilometreye kadar çıkabildiği belirtildi. Drone’un hız ve manevra kabiliyetine bağlı olarak, pilotun kumanda yeteneğine dayalı olan parkur yarışlarında renkli görüntüler yaşandı.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu onayı ve Kapadokya Üniversitesi eşgüdümünde, Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği ve Pilot Event işbirliği ile Nevşehir Valiliği, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destekleri ile başlayan yarışlar Pazar günü 10:00-18:00 saatleri arasında devam edecek.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu onayı ve Kapadokya Üniversitesi Eşgüdümünde, Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği ve Pilot Event işbirliği ile Nevşehir Valiliği, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destekleri ile Argeus Travel, Kayakapı Premium Cave, Ezel Havacılık ve Birge Turizm A.Ş. ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, BAYKAR, Türk Hava Yolları ve Robit Sponsorluğunda Nevşehir Ürgüp’te düzenlenen drone yarışları Nevşehirlilere heyecan dolu bir hafta sonu yaşatacak.