Kapadokya dünya mutfağının lezzet kapılarını konuklarına açmayı sürdürüyor. En son Göreme'de açılan Çin mutfağı retoranının ardından bu kezde Uçhisar'da Hint mutfağı lezzetlerinin yer alacağı Indian Bollywood Restoranı açıldı.

Nevşehir'in turistik beldesi Uçhisar kasabasında ki Kapadokya CCR Hotel içerisinde, TravelShop Turkey ve CCR Hotel işbirliğiyle, Indian Bollywood Restoranının açılışı gerçekleşti.

Indian Bollywood Restoran'ının açılışını Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Hindistan Konsolosu Purnojyoti Mukherjee, THY Nevşehir İl Müdürü Kamil Engin Karaman ve Aksaray Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan gerçekleştirdi. Ayrıca, açılışa yurtiçi ve yurtdışından gelen birçok turizm profesyoneli ve sivil toplum kuruluşu da yoğun ilgi gösterdi.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, bölgede bu tip yatırımları teşvik ettiklerini belirterek, hayırlı olsun dileklerini sundu. Ayrıca Aktaş, bu girişimin sahipleri olan TravelShop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender ile CCR Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çankaya’ya sektöre ve beldeye katkılarından ötürü teşekkür ederek Indian Bollywood Restoran'ının da bölgenin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Törende konuşma yapan Hint Konsolosu Purnojyoti Mukherjee da, böyle bir tesisin Kapadokya’da açılmış olmasından dolayı çok mutlu olduğunu, Hint Restoranlarının kendi kültürlerini tanıtmak adına çok önem arz ettiğini belirterek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Hint Mutfağı temalı Indian Bollywood Restorant, kapalı ve açık alanlar dahil olmak üzere toplam 250 kişi kapasiteli. Restorant, ihtiyaç halinde, ek alanlarla birlikte toplamda 1000 kişiye kadar hizmet vermesi planlanıyor.

Kaynak : Turizm Gazetesi