Nevşehir Kapadokya Bölgesinde Peribacaları yakınlarına yapılan 15 bina yıkılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  'Kapadokya'da tüm kaçak yapıları yıkacaksınız...!' talimatının ardından tarihi bölgede peribacaları çevresindeki kaçak yapılarla ilgili görevliler harekete geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü açıklamasının ardından Nevşehir Kapadakya bölgesinde kaçak ve doğaya uygun olmayan yapıların yıkımına başlandı.

Alınan karar gereği bugün için Nevşehir Kapadokya bölgesinde toplam 15 yapı yıkılacak. bu kapsamda Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göreme'de bir restaurant, Ürgüpte bağ evi sabah saatlerinde birer birer yıkılırken. Göreme-Uçhisar arasında yer alan Esentepe mevkiinde de ki bir yapının yıkımı sırasında esnaflar tepki gösterince ortam gerildi,, jandarma geniş güvenlik önlemleri aldı.
Öte yandan Kapadokya bölgesinde yıkım kararı alınan 15 tane yapı bugün gün içerisinde yıkılacağı ve devamınında geleceği belirtildi.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, daha öncesinde gerekli uyarıların yapıldığı, Kapadokya bölgesinde, sit alanına yapılmış ve yapılmakta olan yapıların tespitinin devam ettiğini, bu kapsamda kaçak yada peribacaları yakınlarında doğanın doğal dokusuna uygun olmayan yapıların yıkımına başlandığını ifade etti. Vali Aktaş, bugün için yıkım kararı alınan15 yapıdan 11'i Göreme, 2'si Ürgüp, 1' Uçhisar, 1'inin de Avanos'ta olduğu belirtildi. Ve yıkımçalışmalarının bundan sonraki süreçtede hızlı bir şekilde devam edeceği ifade edildi.