“Türkiye Turizm Stratejisi 2023” eylem planında ülkemizin doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerini kullanarak ve turizm alternatiflerini geliştirerek turizmden alınan payın artırılması hedeflenmiştir.
Bu hedef doğrultusunda ülkemizde son yıllarda turizm yatırımları hız kazanmış; gelen turist sayısı artmış ve nitelikli turist rehberi ihtiyacı belirgin hale gelmiştir.
Bunun yanı sıra 2012 yılında yürürlüğe girmiş olan Turist Rehberliği Kanunu ile turist rehberliği mesleğinin standartları tanımlanmış, turist rehberliği gÖzde bir meslek haline getirilmiştir.
Türkiye’nin en Önemli kültür turizmi lokasyonu olan Kapadokya’da eğitim görecek Öğrenciler, Önde gelen turizm acentelerinin destekleriyle uygulamalı eğitim alma fırsatı bulacak, mezuniyetlerinin ardından sektörde kısa zamanda yer edineceklerdir.
Ayrıca Örgün Öğretime devam edemeyen her yaştan Öğrenci adayına yeni bir kariyer imkânı sunarak kültürel birikimini nitelikli bir meslekte değerlendirmek isteyenlere uzaktan Öğretim ile Turist Rehberliği okuma fırsatı sunuluyor.
Turist Rehberliği programı hem Örgün hem de uzaktan Öğretim yoluyla yürütülmektedir.
Programı başarıyla tamamlayan Öğrencilere Turist Rehberliği alanında Ön lisans diploması verilir.
Puan Türü: YGS-3
Eğitim Dili: Türkçe
Eğitim Türü: Örgün / Uzaktan
2017-ÖSYS Yerleştirme Kontenjanları ve Taban Puanları (Örgün)
PROGRAM ADI KONTENJAN 2017-ÖSYS EN KÜÇÜK YGS PUANI
Turist Rehberliği (Tam Burslu) 4 282,61
Turist Rehberliği (%50 Burslu) 36 183,96
2017 – 2018 Eğitim–Öğretim yılında yerleştirilecek Öğrenciler için kontenjanlar belirlenmiş olup Örgün Öğretimde toplam kontenjan 40 kişidir. Bunun 4’ü tam burslu, 36’sı %50 bursludur.
2017-ÖSYS Yerleştirme Kontenjanları ve Taban Puanları (Uzaktan)
PROGRAM ADI KONTENJAN 2017-ÖSYS EN KÜÇÜK YGS PUANI
Turist Rehberliği (Uzaktan Öğretim) (%25 Burslu) 153 183,73
Turist Rehberliği (Uzaktan Öğretim) (Tam Burslu) 17 361,15
Uzaktan Öğretimde toplam kontenjan 170 kişidir. Bunun 17’si tam burslu, 153’ü %25 bursludur.
Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri
  • Seyahat İşletmeciliği
  • Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
  • Turizm Rehberliği
  • Turizm İşletmeciliği

Eğitim Ücreti
2017 – 2018 akademik yılında Örgün Öğretimde eğitim ücreti 10.900 TL, uzaktan Öğretimde 6.000 TL’ dir. Ücretlere KDV dâhil değildir.
PROGRAM ADI ÜCRET
Turist Rehberliği (Tam Burslu) -
Turist Rehberliği (%50 Burslu) 5.450 + KDV
Turist Rehberliği (Uzaktan Öğretim) (Tam Burslu) -
Turist Rehberliği (Uzaktan Öğretim) (%25 Burslu) 4.500 + KDV
Ücret ve Burs Sistemi
Doğum yeri veya ikameti Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri olan Öğrencilere Nevşehir’de eğitim veren Örgün Öğretim programlarını tercih etmeleri durumunda %15 bÖlge bursu, ilk sırada Kapadokya Meslek Yüksekokulunun burssuz Örgün Öğretim programlarından birini tercih eden Öğrencilere %15 tercih bursu verilmektedir.
Kapadokya MYO’ya başvur, mesleki yÖnelimini belirleyelim. Mesleki Eğilim Testi ile tercihten Önce burs kazanma şansı. Başvuru için;
http://www.kapadokya.edu.tr/basvuru
Ödeme Şekli
İlk kayıtta ücretin en az ¼’ü peşin olarak Ödenir. Ücretin geri kalanı Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan aylarında eşit taksitler halinde Ödenecek olup, birinci taksit yüksekokulun banka hesabına yatırılır. Diğer taksitler kredi kartı veya yüksekokulun belirlediği banka veya bankalar aracılığıyla tahsil edilecektir. Ücretin tamamının peşin olarak Ödenmesi durumunda indirim uygulanır.