Yeraltı şehirleri, Ihlara Vadisi, Ürgüp, Göreme, Avanos gibi kesinlikle görülmesi yerlerin en başında gelen bölgelerden birisi olan ve dünyanın en yüksek peribacası konumunda olan Uçhisar Kalesi son altı ayda adeta ziyaretçi akınına uğradı.
Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan yaptığı açıklamada geçen yıla oranla bu yıl Uçhisar kalesinin ziyaretçi sayısında büyük oranda artış yaşandığını belirtti. Karaaslan, "Dünyanın en yüksek peribacası konumunda bulunan Uçhisar Kalemiz, son altı ayda67 bin 700 tam, 40 bin 800 öğrenci bileti satışı ile 1400 ücretsiz giriş yapan misafirlerimizle birlikte toplam 109 bin 900 yerli ve yabancı turisti ağırladı.
 2017 yılının ilk üç ayında kaleyi 9 bin 930 yerli ve yabancı turist, bu yılın ilk üç ayında ise 29 bin 100, ilk 6 ayında 109 bin 900 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.
Şunu açıkça ifade etmeliyim ki Hem jeolojik görüntü açısından hemde zirve noktası olmasından dolayı ziyaretçileri hayran bırakan Uçhisar Kalesi, bölgede ziyaret edilmesi gereken, olmazsa olmazlardan biridir. Bu yıl hem bölgemizde hem de kaleyi ziyaret eden turistlerde büyük bir artış beklediğimizi ifade edebilirim." diye konuştu.