Kapadokya Turizm Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği toplantısı Vali Mehmet CEYLAN başkanlığında yapıldı.

Vali Ceylan'ın katılımcılardan tek tek görüş ve fikirlerini sorduğu Toplantıda 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve 28-31 Ocak 2016 tarihindeki Emitt 2016 Turizm Fuarına KAP-HİB olarak katılım işi ve ayrıca adı geçen fuarlarda kullanılacak standın yaptırılması ile bölgemizdeki Turizm potansiyelinin Kapadokya turizmi destinasyonuna dahil edilerek ortak hareket edilmesi kararı alındı. 

2015 ve 2016 yıllarında Kapadokya adına yapılacak tanıtım faaliyetlerinin (fuar, workshop, sokak etkinlikleri) konuşulduğu ve Nevşehir Valisi Sn. Mehmet Ceylan'ın başkanlığında yapılan toplantıda KAPTİD'i Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler temsil etti. Toplantıya ayrıca Turizm İl Müdürü Veleddin Birsöz,KOZTEB Başkanı Cumhur Ünal,TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız,Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil,Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Yıldız ve KAPHIB (Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği) Müdürü Levent Ak katıldılar.

Turizm Destinasyonu nedir?
Turizm göreceli olarak önemli bir eylem alanı ve turizm ekonomik, sosyal ve fiziksel etkilerinin ortaya çıktığı alandır. Turizmin temel ekonomik faaliyetler arasında yer aldığı ülkeler, bölgeler, şehirler ve turizm destinasyonudur.