Dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında yer alan EMİTT 2016 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın 20.'si başladı. Fuar için aylar öncesinden hazırlıklara başlayan Düzce, stantlarında ziyaretçilerini bekliyor. Bu sene 15. kez katıldığı fuarın Nevşehir Kapadokya Bölge turizmi anlamında önemli geri dönüşler sağlaması umut ediliyor.

İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 20.'si düzenlenecek olan EMITT 2016 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı bugün başladı. 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuarda Nevşehir Kapadokya standı,TUYAP 3 nolu salonda kültür ve turizm potansiyellerini tanıtacak. Nevşehir için ayrılan alanda Kapadokya Bölgesi tüm değerleriyle her belediyenin ayrı ayrı tanıtımlarını gerçekleştirdiği fuarda Ürgüp Belediyesi konuklarına yöresel lezzetlerimizden meşhur kabak çekirdeği ve kuru üzüm ikramında bulunuyor.

Kapadokya bölgesinden de başta Nevşehir Valiliği ile Ahiler Kalkınma Ajansı olmak üzere  Ürgüp, Avanos, Göreme, Uçhisar, Ortahisar, Gülşehir ve Kozaklı belediyeleri de Kapadokya standı içerisinde yer alıyor. Nevşehir Valiliği ve belediyeler Kapadokya standı içerisinde kendilerine ayrılan alanlarda bölgelerini ve işletmelerini tanıtıyor.

Fuarın ilk gününde Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Nevşehir Kapadokya standını ziyaret ederek son kontrolleri yaptı. Vali Ceylan, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ve KAPTİD Başkanı Yakup Dinler'le de bir süre görüştüler. 

20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Resmi Açılışı Saat: 11:00 de Turizm Bakanınında katılımında gerçekleştirilecek.