ITE Turkey tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve THY'nin kurumsal sponsorluğunda, TÜROFED ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) iş birliğiyle düzenlenen 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla açılışı gerçekleşen fuara bu yılda KAPHİB çatısı altında fuara katılan Nevşehir, Kapadokya standının kapılarını yerli ve yabancı misafirlere açarak tarihi ve doğal güzellikleriyle, yöresel ürünlerini ve kültürel özelliklerini tanıtıyor.

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan ve bu yıl 22’incisi gerçekleştirilen fuara; AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Levent Ak, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru ve Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma katıldı.

Kapadokya bölgesinden de çok sayıda kamu kurum ve kuruluşların yer aldığı fuarda ayrıca KAPTİD, KAPHİB, TÜRSAB, Ahiler Kalkınma Ajansı, Kozaklı Termal Tesisler Birliği (KOZTEB) ve  Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi de yer alıyor.

NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin ile Eski Nevşehir Valilerinden M.Asım Hacımustafaoğlu'da Kapadokya standını ziyaret ederek bölge turizmcileriyle sohbet ettiler. 

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri, Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, bu yıl 22.’ncisi düzenlenen Uluslar arası EMİTT Fuarında Nevşehir Kapadokya standını ziyaret ettiler.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Medeniyetlerin beşiği, turizm cenneti Kapadokya’mıza EMITT 2018 Fuarın da hazirûnumuzla bir aradayız, Nevşehir tanıtım alanımıza her zamanki gibi ilgi büyük. Yerli ve yabancı tüm konuklarımızı Nevşehir’imize bekliyoruz" dedi.

Fuarın Nevşehir ve Kapadokya’nın tanıtımı açısından oldukça önemli olduğunu kaydeden Milletvekili Gizligider de, bu açıdan yapılan çalışmaların da tanıtım faaliyetleri için büyük önem arz ettiğini dile getirdi. 

2018 Turizm Yılı Olsun!

Eşsiz güzelliklerin diyarı Kapadokya 'mıza, Peri Bacalarımıza, balon turlarımıza; yerli ve yabancı konuklarımızı bekliyoruz açıklamasında bulunan Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk'te, Peribacaları, kayadan oyma butik otelleri, tarihi yeraltı yerleşim merkezleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya 'mız sizleri bekliyor diyerek herkezi Bölgemize davet etti.