30 Ocak tarihinde başlayan ve İstanbul Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen  Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında Kapadokya standı yoğun ilgi görüyor.

30 Ocak 02 Şubat tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü Fuar Merkezinde gerçekleştirilen EMİTT Fuarı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı. Dünya ve Türkiye’de bulunan turizmciler ve ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, birçok şirket, kurum ve kişiler yer alıyor. 

Kapadokya bölgesinden de başta Nevşehir Valiliği ile Ahiler Kalkınma Ajansı olmak üzere Göreme, Ürgüp, Uçhisar, Ortahisar, Gülşehir ve Kozaklı belediyeleri de Kapadokya standı içerisinde yer alıyor. Nevşehir Valiliği ve belediyeler Kapadokya standı içerisinde kendilerine ayrılan alanlarda bölgelerini ve işletmelerini tanıtıyor.

Büyük bir alana sahip Kapadokya standı ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerin ilgi odağı oluyor. Kapadokya bölgesinin eşsiz doğasına ve tarihine ilgi duyan ziyaretçiler Kapadokya kartpostalları gibi tanıtım dokümanlarından alarak bölgeye duydukları hayranlıklarını ifade ediyorlar. Geniş bir turizm pazarına da sahip olan EMİTT fuarında turizm işletmeleri de çalıştıkları şirketlerle görüşerek kalitenin çıtasını artırma konusunda çalışmalar yapıyorlar. Ayrıca birçok turizm işletmecisi de önümüzdeki sezon için de ayrıca bağlantılar kurarak müşteri taleplerini değerlendiriyorlar. Renkli görüntülerinde yer aldığı fuarda zaman zaman yapılan gösteriler gelen ziyaretçilerin ilgisini artırıyor.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Tatar ile Ürgüp, Gülşehir, Kozaklı, Ortahisar ve Göreme Belediye Başkanları da Kapadokya standında ziyaretçileri ağırladı. Nevşehir eski Valileri Asım Hacımustafaoğlu ile Manisa Valisi Abdurrahman Savaş da Kapadokya standını ziyaret etti.
Ayrıca gelen ziyaretçiler arasında Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da vardı. 

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, EMİTT Fuarının uluslar arası bir tanıtım aracı olduğunu vurgulayarak; “Burada yapılan tanıtımlar bizim için çok önemli. Dünya pazarı burada çünkü. Kapadokya bölgesini özellikle Göreme’yi tanıtmak ve pazarlamak için en iyi fırsatların ortaya çıktığı bir nokta. Dolayısıyla burada yapılan tanıtımlara ve gelen misafirlere çok önem veriyoruz. Göreme olarak çok sayıda tanıtım dokümanı veriyoruz. Gelen misafirlerimize hem yöresel hem de kültürel örneklerimizi sunuyoruz. Bizim ile beraber katılan kurum ve kuruluşlarda mutlaka bunun geri dönüşünü yaşayacaktır. Bu yıl ki fuarın sezonumuza olumlu katkılar sağlayacağı inancındayım. Turizm için, başta Göreme olmak üzere tüm Kapadokya’nın daha iyi noktaya getirip, çıtasını yükseltmek için elimizden gelen çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

30 Ocak Perşembe günü başlayan EMİTT Fuarı 02 Şubat Pazar günü sona erecek.