Ankara'da gerçekleştirilen 3. Turizm Şurası'nda alınan karar gereğince Kapadokya Bölgesine  Erişilebilir Kent - Engelliler için ( Access City ) Ünvanı verildi. İlk müjdeyi TURSAB Kapadokya BYK Başkanı Coşkun Kırtıl verdi.  Kırtıl, Kapadokya için Erişilebilir Kent unvanının turizme önemli bir ivme kazandıracağını söyledi.

Kapadokya'ya 'Erişilebilir Kent' Unvanı 

TURSAB Kapadokya BYK Başkanı Coşkun Kırtıl açıklamasıda; "01-03 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşen 3. Turizm şurasına göre Kapadokya Erişilebilir Kent - Engelliler için ( Access City ) Ünvanını almıştır. Kapadokya turizmi için Hayırlı olsun.!" dedi.

UNVAN TANITIMDA KULLANILACAK
Toplumda yer alan tüm bireylerin, kenti ziyaret eden tatilcilerin, yaşlı, engelli, kadın, çocuk, şişman, okur yazar olmayan, hamile, dil bilmeyenler gibi her kesimin sosyal yaşama katılabileceği, herhangi birinin desteği olmadan bağımsız, huzurlu ve güvenli olarak hareket edebileceği kent anlamına gelen 'Erişilebilir Kent' adayları için, üç merkezin bağlı olduğu valiliklerde fizibilite çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmalar sonrası bir planlama yapılarak yol haritası çıkarılacak. Çıkarılan yol haritasına göre tüm kurumlar belirlenen hedef için yükümlülüklerini yerine getirecek. Süreç sonunda alınan unvan ise yurt dışı tanıtımlarında, fuarlarda kullanılacak.

"TURİZMDE ARTI DEĞER OLACAK"
Kırtıl, “3. Turizm Şurası'nda alınan kararlardan biri, Erişilebilir Kent uygulamasının Türkiye’de artırılmasıydı. Karar çerçevesinde Bakanlığımız üç merkez belirledi. Kapadokya, Selçuk ve Kuşadası. Hedefe ulaşmamız için bir fizibilite çalışması başlattık. Süreç 4-5 yıl sürecek. Bu unvan alındıktan sonra, turizmde artı değer olacak. Kentin her yaş, cinsiyet ve engel grubundan insan için erişilebilir olduğu, tüm tanıtımlarda kullanılacak” şeklinde konuştu. 
 

ANA HEDEFLER
 Erişilebilir Kentin ana hedefleri arasında, engelli bireylerin turizm hizmeti aldığında ulaşımdan konaklamaya kadar tüm ihtiyaçlarının ulaşılabilir nitelikte olması yer alıyor. Ayrıca ana hedefler arasında Türkiye Turizm Stratejisi 2023 kapsamında erişilebilir turizmde dünyaya örnek destinasyon olmak, turist akışını bölgeye yönelterek turizm gelirinin artmasını sağlamak, alternatif turizm türlerinin yaygınlaşmasına öncülük etmek, girişimcileri yatırıma yönlendirmek, ülkenin kimliğini, çeşitliliğini, zenginliğini ortaya koymak bulunuyor.