KAPHİB tarafından, Amerika Birleşik Devletleri’nin Şikago kentinde T.C. Şikago Başkonsolosluğu, Nevşehir Valiliği ve KAPHİB işbirliğinde 28 Mayıs-02 Haziran 2013 tarihleri arasında  düzenlenen“ Türk Festivali – Kapadokya Günleri” etkinliği başladı...

Nevşehir il özel idare genel sekreteri Abdulkadir Tatar,Nevşehir Vali yardımcısı İbrahim Süha KARABORAN,Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız,Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil,Göreme Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz ile çok sayıda Kapadokya bölgesinden turizmcilerin yer aldığı Amerika Kapadokya Günleri etkinliği 2 Haziran 2013 e kadar devam edecek aynı gün Heyetin Nevşehir e dönecekleri belirtildi.

FİB Haber Merkezine Amerika dan açıklamalarda bulunan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil;

Büyük özverilerle geldiğimiz Amerika da Kapadokya festivali hazırlıklarımızı tamamlayarak Kapadokyamızı tanıtımı adına çok güzel bir şans yakaladık.Globalleşen dünyamızda Asya dan Amerikaya bir kıta atlayarak geldik ve Amerika da Kapadokya Tanıtım için hem genel  bölge hemde beldemiz GÖREME miz için el ele. Katkı ve özverilerinden dolayı herkese teşekürler.

Festivalde gördüklerimiz ve yaşadığımız büyük ilgi bizi çok umutlandırdı.Gelecekte KAPADOKYA ABD İçin bir numara olacak dedi.


Şikago’da yapılan “ Türk Festivali – Kapadokya Günleri” etkinliğine her gün 25 bin Şikago sakininin iştiraki bekleniyor. Etkinlikte Türk Müziği ve halk dansları el sanatları örnekleri çanak çömlek atölyeleri semah gösterisi de sinevizyon ekranlarında Kapadokya tanıtım videoları gösterimi, söyleşi panel ve daha fazlası ile Nevşehir ili ve Kapadokya bölgesinin en iyi şekilde tanıtılması hedefleniyor.


Kapadokya ABD'de tanıtılıyor

Chicago Başkonsolosu Fatih Yıdız ve Nevşehir Valiliği himayelerinde yürütülen program çerçevesinde 3 gün sürecek olan festival Chicago'nun "en başarılı etnik festivali" olarak gösteriliyor. Kapadokya Günleri Türk Festivali amerika nın Şikago halkından büyük ilgi görüyor.

 

Chicago halkının büyük ilgi gösterdiği festival, yerel basında geniş şekilde yer alarak Türkiye'nin ve Kapadokya'nın ABD'deki tanıtımına büyük katkı sağlıyor.

Türkiye'nin en fazla turist çeken noktalarından olan Kapadokya'nın Amerikalı turistlere tanıtıldığı festivalde ayrıca Türk simidi, Türk çayı gibi geleneksel lezzetlerin yanı sıra Maraş dondurması, baklava ve Türk kahvesi ve Türk lokumu da tanıtılıyor. 2 Haziran'da sona erecek festival boyunca çeşitli müzik grupları sahne alıyor.

 

"FESTİVALİN AFİŞLERİNİ HOLLYWOOD FİLMLERİ TASARIMCISI EMRAH YÜCEL HAZIRLADI"

Festivalin afişini ise Avatar, Kill Bill gibi ünlü sinema filmlerinin afişlerini hazırlayan Emrah Yücel hazırladı. Chicago'nun en çok ziyaret edilen bölgelerinden biri olan Pioneer Court'ta yapılacak olan festivalin dört bir yanı Kapadokya afişleri ile donatıldı.

Dünyanın önemli televizyonları ve diğer basın organları da festival alanında yayın yapıyor. Hong Kong, Japonya ve Brezilya gibi ülkelerin muhabirleri ile ABD'nin önemli kanalları da festivale yayınlarıyla destek veriyor.

Travelxclusive Başkanı Zeynep Kurap'ın destek verdiği festivalde Nevşehir heyeti birçok noktaya ziyaretler yaparak Kapadokya'yı tanıtma şansı bulacaklar.