Bu sene 52'incisi düzenlenen Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’nın açılışını Almanya Başbakanı Angela Merkel yaptı. Almanya'dan Türkiye'ye tatil rezervasyonlarının bu yıl iki kat artması bekleniyor. Berlin'deki fuara tatil için tercih edilen 186 ülkeden 10 bin firma katılıyor. 
 7 – 11 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarda Kapadokya'da yer alıyor.

Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen ve Dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB Berlin Fuarı'nın ilk gününe Kapadokya damgasını vurdu.


ITB Berlin Fuarı'nda açılan Nevşehir Kapadokya standında, KAPTİD Başkanı ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Dinler ile Profesyonel Kokartlı Almanca Rehber ve NERO Üyesi Ali Kaya görev yapıyor.

'Berlin'den umutluyuz'
KAPTİD Başkanı Yakup Dinler ; "Dünya'nın en büyük ve en etkin turizm fuarı olan ITB için Kapadokyamızı temsil etmek üzere Almanya’nın Başkenti Berlin'deyim. Geçtiğimiz son 2 yılın aksine bu yıl fuara pozitif başladık. Türkiye olarak inşallah bu zor günleri atlatacağız." dedi.

ITB Berlin’de İkili Görüşmeler

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 52. ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası’nda ikili görüşmeler de gerçekleştirdi. 

Alman Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Norbert Fiebig ile Avrupa’nın en büyük tur operatörleri arasında yer alan Thomas Cook, Öger Tours, FTI, Ben Tour Reisen, Schauinsland Reisen ve Der Touristik temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Kurtulmuş, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile de görüştü.