Almanya'nın Başkenti Berlin'de ITB fuarı kapılarını açtı. ITB Berlin Fuarı'nda açılan Nevşehir Kapadokya standında, KAPTİD Başkanı ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Dinler ile Profesyonel Kokartlı Almanca Rehber ve NERO Üyesi Ali Kaya görev yapıyor.

Bu yıl 51.’si düzenlenen ITB Berlin Fuarı’nda Türkiye standının açılışını, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı açılış konuşmasında Türkiye’nin fuarda nasıl tanıtılacağı hakkında bilgiler verdi. Tanıtımda Türkiye turizmindeki çeşitliliğe dikkat çekileceğini belirten Avcı; “Standlarımızda, Türkiye’nin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını, ülkemizin turizmin her çeşidine sahip olduğunu ve dünyanın en büyük açık hava müzesi olduğunu kanıtlayan sunumlarımız olacak.’’ dedi.

Açılış sonrasında Kapadokya standını ziyaret eden
 Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı burada KAPTİD Başkanı ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Dinler ile bir süre görüştü.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 8 - 12 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarda bu yıl 184 ülkeden 10 bin katılımcı yer alacak.

Dört gün sürecek fuarda yaklaşık 200 oturumda 400 konuşmacı farklı alan ve konularda sunumlar yapacak. Fuar kapsamında düzenlenecek panellerde bu sene öne çıkan konu başlıkları arasında; “sürdürülebilir turizm”, “dijital gelişmeler”, “medikal turizm” yer alıyor.

Türkiye, fuara, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 3079 metrekarelik stand alanı ile katılıyor. Türkiye standı 3.2 Avrupa Salonu'nda yer alıyor.

ITB Berlin Fuarı, Türkiye turizminin 2017 yılındaki seyri ve son günlerde Almanya ile gerginleşen siyasi ilişkiler nedeniyle Türkiye’ye yönelik boykot çağrıları sonrasında bu yıla yönelik öngörülere ışık tutması bakımından büyük önem taşıyor.