Türkiye'nin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, 6 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde, turistik tesisler ve konaklama merkezlerinde doluluk yüzde 100'e yaklaştı..

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 6 gün olması dolayısıyla bölgedeki otel, motel ve pansiyonlarda rezervasyonların büyük bir kısmının dolduğunu, bayram tatili süresince Kapadokya da turist yoğunluğu yaşanacağını söyledi.

 

Kurban Bayramı tatili boyunca, Kapadokya'daki turistik tesisler ve konaklama merkezlerindeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını belirten Durmaz, ''Kapadokya'nın merkezinde bulunan Göreme'deki pansiyonlar da doldu. Bölgede zaten yabancı turist yoğunluğu vardı. Bayram tatilinin 6 gün olması , iç turizmi hareketlendirdi'' dedi.

 

Bayram tatilinin 6 gün olmasının yanı sıra havaların da hala sıcak olmasının, sonbaharın etkisini bölgede hala göstermesinin de turist hareketliliğini beraberinde getirdiğini ifade eden Durmaz, Kurban Bayramı'nda bölge turizmcisinin yüzünün güleceğini dile getirdi.

 

Geçmiş yıllarda da uzun bayram tatillerinde Kapadokya'da yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldığını anımsatan Durmaz, bayramda Kapadokya'yı tercih eden turistlerin büyük çoğunluğunun İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden gelen yerli turistler olduğunu kaydetti.

 

Durmaz, seyahat acenteleri ve turların yanı sıra Kapadokya'ya bayram tatilinde münferit olarak bir günlüğüne gelecek çok sayıda yerli turist beklediklerini sözlerine ekledi.