Turist Rehberliğinde Uzaktan Öğretim Fırsatı

 

Türkiye’nin en önemli kültür turizmi merkezi Kapadokya’da faaliyet gösteren Kapadokya Meslek Yüksekokulundan Turist Rehberliği eğitimine yepyeni bir yaklaşım… Türkiye’nin ilk Turist Rehberliği Uzaktan Öğretim programı açıldı.

 

 

Havacılıktan sağlığa pek çok sektör için kalifiye eleman yetiştiren Kapadokya Meslek Yüksekokulu, kültürel birikimini nitelikli bir meslekte değerlendirmek isteyenlere uzaktan öğretim ile Turist Rehberliği okuma fırsatı sunuyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye turizminin 2013 – 2023 yılları arasında stratejisini belirlemek üzere hazırlanan “Türkiye Turizm Stratejisi 2023” eylem planında ülkemizin doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi özelliklerinin en üst düzeyde değerlendirilmesi ve turizm alternatiflerinin geliştirilerek turizmden alınan payın artırılması hedeflenmişti.

 

Bu doğrultuda 2012 yılında yürürlüğe girmiş olan Turist Rehberliği Kanunu ile turist rehberliği mesleğinin standartları tanımlandı, turist rehberliği gözde bir meslek haline getirildi.

 

Yine aynı eylem planı paralelinde ülkemizde son yıllarda turizm yatırımları hız kazanıyor, ülkemize gelen turistlerin milliyetleri çeşitleniyor, alternatif turizm faaliyetleri gelişiyor. Bu gelişmeler yabancı dil bilgisi üst düzeyde olan, tarihi ve kültürel birikime sahip veya kuş, bitki, doğal oluşumlar gibi özel alanlarda uzmanlığı olan turist rehberi ihtiyacını artırıyor.

 

Kapadokya MYO’dan İkinci Meslek Edinme İmkânı

 

Turist Rehberliği uzaktan öğretim programı birikimlerini ikinci bir meslekte değerlendirmek isteyen ve çeşitli nedenlerle örgün öğretime devam edemeyen her yaştan öğrenci adayına yeni bir kariyer imkânı sunuyor.

 

Uzaktan eğitimin yanında örgün olarak da yürütülecek olan programın kadrosu da oldukça zengin, turizm alanında Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri ile sektörün deneyim sahibi turist rehberleri ve yöneticileri programı destekliyorlar.

 

Bir yabancı dili iyi derecede biliyorsanız, sanat tarihi, arkeoloji, doğa sporları vb konularda uzmanlığınız varsa bu fırsatı kaçırmayın.  

 

Üniversite tercihlerinin yapıldığı bugünlerde konuyla ilgilenenler ayrıntılı bilgiye www.kapadokya.edu.tr adresinden ulaşabilir, 0384.3535009 numaralı telefondan bilgi alabilirler.