T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bastırılan tanıtım posterinde Kapadokya'nın yer almayışına bölge turizmcileri tepki gösterdi.

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler yaptığı açıklamasında; "15-22 Nisan tarihleri arasında “kutlayacağımız” Turizm Haftası’nda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptırmış olduğu tanıtım posterinde Türkiye’nin hemen hemen her yeri almışken Kapadokya’mız maalesef yok sayılmıştır!" dedi.

KAPTİD Başkanı Dinler; "En çok ziyaret edilen müze ve ören yerleri sıralamasında ilk 10’da 3 yer (Göreme Açık Hava Müzesi, Hacıbektaş ve Kaymaklı) ile temsil ediliyor ama kendi Bakanlığın tarafından yok sayılıyor, bunu gerçekten ama gerçekten hiç içime sindiremiyorum ve bu posteri tasarlayanları şiddetle kınıyorum!" dedi.

Bu açıklamanın ardından Bölgeden de eleştiriler yükselmeye başladı ve tüm gözler Kültür ve Turizm Bakanlığı’na çevrildi. Yöre halkı, bu durumun biran önce düzeltilmesini istiyor.

Yeraltı kentleri ve Peribacaları ile ünlü Kapadokya'sız bir tanıtım olmaz!

Unutuldu mu ? İhmal mi? Yoksa bir baskı hatası mı? Şimdi, UNESCO tarafından kültür miras listesinde yer alan bir Dünya markası Kapadokya'nın bu posterde neden yer almadığı sorusu cevap bekliyor.