Sadece eşsiz yer altı ve yer üstü güzellikleriyle değil, mağara otelleri ve taş odalarıyla da çok farklı bir destinasyon olan Kapadokya bölgesindeki küçük ve butik otelleri inceleyen Turizm Günlüğü sitesi, Kapadokya'dan seçtiği 10 en iyi küçük ve butik otelin arasında  5'ini yatak kapasitesi ile bölgenin konaklama merkezi durumundaki Ürgüp otelleri oluşturuyor.

İşte Turizm Günlüğü'nün araştırmaları sonucunda seçtiği Ürgüp'ün 5, Kapadokya'nın en iyi 10 butik oteli.

Kapadokya’daki mağara oteller ve taş odalar misafirlerine benzersiz bir konaklama deneyimi sunuyor. Binlerce yıl önce bölge insanlarının kayadam (taş oda) olarak içinde yaşadıkları ve ahır olarak kullandıkları kayadan oyma yerler; şimdi bölgenin lüks ve bir o kadar da, antik unsurlarla bezenerek dekore edilmiş odalara dönüşmüş olarak, “mağara hotel” konseptinde hizmet veriyor. İşte Kapadokya’nın en iyi 10 küçük ve butik oteli!

TURİZM GÜNLÜĞÜNÜN SEÇTİĞİ ÜRGÜP'ÜN EN İYİ 5 BUTİK OTELİ

DERE SUITES CAPPADOCIA

Junior Mağara Süit, Balayı Mağara Süiti, Deluxe Mağara Oda, Deluxe Mağara Oda, Aile Mağara Süiti ve Standart Mağara Oda seçenekleriyle Ürgüp Nikolos Manastırına 400 metre mesafede yer alan Dere Suites Cappadocia, barbekü ve dağ manzarasına sahiptir. Geniş odaları ve banyoları ile misafirlerine çok farklı ve harika bir konaklama deneyimi yaşatan otel, olağanüstü manzarasıyla da dikkat çekiyor. Her yere yakın lokasyonuyla öne çıkan otel, temizliği ile de misafirlerini fazlasıyla memnun ediyor. Dünya’nın en büyük, en güvenilir otel ve seyahat değerlendirme sitesi Tripadvisor, milyonlarca kullanıcısının oyları sonucu belirlenen “Travelers’ Choice 2018” ödülleri kapsamında “Türkiye’nin En İyi 25 Küçük Oteli” kategorisinde 4., “Türkiye’nin En İyi Hizmeti Sunan 25 Oteli” kategorisinde ise 7. seçilen Dere Suites Cappadocia, Kapadokya’da konaklayabileceğiniz en iyi seçeneklerden biri.

Adres: Dereler Mahallesi, Dereler Sk. No:49, 50400 Ürgüp/Nevşehir
Tel: +90 384 341 30 51


KAYAKAPI PREMIUM CAVES-CAPPADOCIA

Kapadokya’nın en özel otellerinden biri olan Kayakapı Premium Caves-Cappadocia, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belgelendirilen Kapadokya’nın ilk ve tek butik oteli. Geleneksel dokunuşları modern tarzla birleştirerek misafirlerine muhteşem bir konaklama deneyimi sunan Nevşehir’in Ürgüp ilçesindeki otel, dünyanın en büyük otel ve seyahat değerlendirme sitesi TripAdvisor tarafından verilen “Travelers’ Choice 2018” ödüllerinde toplam 6 kategoride ödül aldı. “En İyi 25 Otel” kategorisinde Dünya 12.’si, Avrupa 3.’sü, Türkiye 1.’si; “En Lüks 25 Otel” kategorisinde Avrupa 12.’si, Türkiye 1.’si ve “En İyi Hizmet Sunan 25 Otel” kategorisinde ise Türkiye 12.’si seçilen Kayakapı Premium Caves-Cappadocia, geçtiğimiz yıl Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) ve GM Turizm Yönetim dergisi tarafından da Türkiye’nin en iyi butik oteli seçilmişti.

Adres: Kayakapı Mahallesi, Kuşçular Sokak No:43, Ürgüp / Kapadokya
Tel: +90 384 341 88 77


SACRED HAUSE HOTEL

Kapadokya’nın en özel tesislerinden biri olan Sacred House Hotel, Ürgüp’ün bir arabanın zor geçtiği ara sokaklardan birinde yer alıyor. 250 yıllık kesme taş ustalığının muhteşem örneklerinden, bir Rum konağının restore edilmesiyle yaratılmış 22 odalı masalsı bir otel. Sacred House’un ismi; sevgi, tutku, aşk veya inanç gibi güçlü duyguların, aynı zamanda kutsal bir güç taşıdığına inanılarak konmuş. Amaç; insanların büyük şehirlerden, belki de fark etmeden bir parçası oldukları tüm sistemlerin, politika, popüler kültür, bürokrasi gibi ritüellerin etkisinden arınabilecekleri, kendine ait bir ruhu, aurası ve enerjisi olan bir sığınak ya da bir kaçış yeri yaratabilmek. Tamamı birbirinden farklı dönem ve farklı antik Anadolu kültürlerinin izlerini taşıyan 22 “concept design” oda, aynı zamanda saklanmış modern konforları da sunuyor. Klasik ve neo-klasik çizgilerin, romantizmin ana renkleriyle buluştuğu mekanda kullanılan çok sayıda ateş ışığı misafirlerine sıcak ve romantik bir ortam sunuyor.

Sacred Hause Hotel’in, tamamı birbirinden farklı dönem ve farklı antik Anadolu kültürlerinin izlerini taşıyan 22 “concept design” odası var.

Adres: Dutlucami Mah. Barbaros Hayrettin Sokak No:25 Ürgüp / Kapadokya
Tel: +90 384 341 71 02


YUNAK EVLERİ CAPPADOCIA

Yunak Evleri, 5. ve 6. yüzyıllara dayanan ve 19. yüzyıldan kalma bir Yunan Konağı ile taçlandırılmış toplam 40 adet özel mağara odasına sahip 7 mağara evinin birleşimidir. kadınlar köy meydanında bulunan çeşme sosyalleşme, tüm yıkama ve tabii yapmak için kullanılan zaman mahalle “Yunak” adı eski günleri geliyor. Çeşme ve Yunak’ta olmak günlük yaşamın merkeziydi. Dar geçitlerden oluşan bir labirent ve kavisli taş merdivenler, sıcak geleneksel tarzda zevkli bir şekilde dekore edilmiş benzersiz odalara açılmaktadır. Bu olağanüstü mağara evleri yenilenmiş ve özenle ve yerel karaktere kesinlikle saygı göstererek kendi farklı tarzlarıyla dekore edilmiştir. Dekor el yapımı güzel mobilyalar ve antikalarla zarif ve kişiselleştirilmiştir. Tüm odalarda Türk Mesa’ya bakan özel verandalar vardır. 40 odalı Yunak Evleri, mahremiyet sağlayacak kadar küçük ancak mahremiyet sunacak kadar geniştir.

Adres: Yunak Mahallesi 50400 Ürgüp / Nevşehir
Tel: +90 384 341 69 20


ELIKA CAVE SUITES HOTEL

Kapadokya Ortahisar’da, dünyanın en yüksek doğal gökdeleni ve en büyük Peri Bacası olan Ortahisar Kalesi’nin hemen yanı başında ‘Bir Peri Masalı’ Elika Cave Suites Hotel’in sokağına adım attığınız andan itibaren, vücut kimyanız değişmeye başlıyor. Etkileyici bir sokak girişi ile başlayan serüven; zamana meydan okuyan tarihi evlerin arasında, büyüleyici Ortahisar Kalesi ve panoramik eski köy manzarasında ve açık hava müzesine dönüşen “Sokak Otel Konsepti” ile devam ediyor. Elika Cave Suites Hotel; Deluxe, Grand Cave Room, Junior Suite, Grand Cave Suite, Premium Suite, Pool Suite ve King Suite oda seçenekleri ile 17 mağara, 8 taş oda olmak üzere 25 odası ile özel konuklarını misafir ediyor. Milyonlarca yıl önce oluşan ve özenle restore edilen 800 yıllık tarihe sahip kaya odalarında ve 1850’li yılların tarihi taş konaklarında lüks ve otantik yapısıyla misafirlerine unutulmaz bir konaklama deneyimi sunuyor.

Adres: Ulus Meydani, Camii Sk. No:10, 50650 Ortahisar /Ürgüp
Tel: +90 384 343 25 25

Turizm sektöründeki kaliteli hizmetleri ile hem ilçeye, hem bölge turizmine katkı sağlayarak "Ürgüp" markasına değer katan tüm firmaları kutluyoruz.


Turizm Günlüğü'nün araştırmalarına göre Kapadokya bölgesinde listeye giren diğer 5 otel ise şu şekilde:

ARGOS IN CAPPADOCIA - Uçhisar

ARIANA SUSTAINABLE LUXURY LODGE - Uçhisar

IMPERIAL CAVE HOTEL - Göreme

MILLSTONE CAVE SUITES HOTEL - Uçhisar

MUSEUM HOTEL - Uçhisar