NEVŞEHİR(MHA) Ülkemizin en önemli kültür turizmi merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin daha fazla turist ağırlayabilmesini arzu ettiklerini kaydeden Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, yılda ülke nüfusu kadar turist ağırlayabilen Paris’in bu anlamda Kapadokya için iyi bir örnek olduğunu dile getirdi.

Yerel Yönetimler olarak Kapadokya bölgesinin bir destinasyon halinde turiste sunulmasına büyük önem verdiklerine dikkat çeken Uçhisar Belediye Başkanı Karaaslan, bölgede bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve ilin idarecilerinin bu konuda çeşitli girişimlerde bulunduklarını da dile getirdi.

Kapadokya bölgesinde geceleme oranlarının artırılabilmesi, Erciyes – Kapadokya bütünlüğünün sağlanarak bir destinasyon halinde turiste sunulabilmesi gibi oluşumların geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen geniş kapsamlı bir toplantıda da ele alındığına değinen Uçhisar Belediye Başkanı Karaaslan, “Kapadokya bölgesinin daha fazla turist ağırlayabilmesi, geceleme oranlarının artırılması konusunda bölgedeki turizm paydaşlarının girişimleri var. Bizimde içerisinde bulunduğumuz çeşitli toplantılar yapıyoruz. Bölgedeki turizmciler, Sivil toplum kuruluşları, ilin idarecileri bu konuda çeşitli girişimlerde bulunuyorlar. Geçtiğimiz yıl İstanbul’da yapılan toplantıda da Kapadokya – Erciyes bütünlüğünün sağlanması, bu konuda bir destinasyon oluşumunu ortaya çıkarmak amacıyla neler yapılması gerektiğini ele almıştık. Bölge turizmindeki eksikliklerimiz neler, alt yapı eksikliklerimiz neler bunları tartıştık. Bugün Fransa’nın 80 Milyon nüfusu var ve sadece Paris yılda 80 Milyon turist ağırlayabiliyorsa demek ki bu süreçlere bizimde ulaşmamız mümkün. Çünkü biz oradan daha zengin bir tarih ve alt yapıya sahibiz. Bu çabalarımızın sonuç vereceğine ve bu konuda başarılı olacağımıza da inanıyorum” dedi.