Turizm Bakanlığı ile Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından bir süre önce Kapadokya da misafir edilen Rusya NTV Kanalı, Gidelim Yiyelim isimli programının 'Kapadokya' bölümü Rusya'nın en çok takip edilen TV kanalı Rusya NTV Kanalı'nda yayımlandı. 

Rusya’nın devlet televizyon kanalı NTV’de yayınlanan “Poedem, Poedim” (Hadi, Yiyeceğiz) adlı programın sunucusu John Warren ve ekibi, Nevşehir ve Kapadokya Rus Televizyonunda mutfağını tanıttı.

Rusya Devlet kanalı NTV kanalında Ruslar için seyahat programı hazırlayan  İngiliz sunucu John Warren'in yemek proğramında hem Nevşehir'in hemde yöresel lezzetleri hemde Kapadokya'nın peribacaları ve yeraltı kentleriyle ünlü eşsiz tarihi ve güzellikleri ekranlara taşıdı. Avanos'tan, Göreme'ye, Ürgüp'ten Derinkuyu'ya , Ortahisar, Uçhisar'dan Ürgüp'e bol bol görüntülerin cömertçe yer aldığı proğramda Sıcak hava balonu ile Kapadokya semalarında uçuşlar, Avanos çömlek yapımıda yer aldı.

24 Haziran seçimleri için görevinden istifa eden Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamasında; "Bu programın gerçekleşmesinde bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Yakup Dinler'e, Sayın Mehmet Keçeci'ye, Sayın Bekir Çoşkun'a, Sayın Yavuz Demir'e Teşekkürler." dedi.

"Haydi gidelim! ": Kapadokya
Tamamen farklı bir Türkiye görmek için John Warren muhteşem Kapadokya'ya gitti. Orada lider, balonun içine doğru gökyüzüne tırmandı, devasa mantarlara benzeyen gizemli kayaların bulunduğunu, nasıl yaşayacağını ve mağara insanlarının ne yediğini öğrendi. John Warren aynı zamanda ağır hizmet veren ürünler üreten en ünlü Türk çömlekçi Galip'le tanıştı ve kuru meyvelerle birlikte kuzu ve nohutlu pilav yaptı.