Türkiye'nin en önemli turizm etkinliklerinden Travel Expo Ankara 2018 Fuarı birbirinden renkli aktiviteleriyle kapılarını ziyaretçilerine açarken, Kapadokya'da fuardaki yerini aldı. 

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da bu sene üçüncüsü düzenlenen 'Travel Expo Ankara 2018 Turizm Fuarı'da, Türkiye'nin en önemli kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya bölgesi de tanıtılıyor.

Kapadokya'nın etkin şekilde tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KAPHİB) ve Göreme Belediyesi tarafından stantlar oluşturuldu.

Kapadokya bölgesinden fuara, Nevsehir Valiligi öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, KAPHİB, Göreme Belediyesi ile bölge turizmcileri katılıyor. Kurumlar adına ise Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil katıldı. 

Fuarın ilk gününde Kapadokya standını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy ve Bakanlik Bürokratlari ile AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ve çok sayıda davetli ziyaret etti. Milletvekili Göktürk'ü fuarda Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil karşıladılar.

Kapadokya standını ziyaret eden ziyaretçilerle teker teker ilgilenen Milletvekili Göktürk, "ilimiz Nevşehir ve Kapadokya Bölgemiz turizm değerlerinin Başkentlilere tanıtılması için önemli bir tanıtım etkinliğine dönüşen bu fuarda Kapadokya standı daha fuarın ilk gününde başkentlilerin ilgisini çekmeyi başarmış görüyorum. Bölge turizmcilerimize iyi bir sezon diliyor bu vesile ile tüm hemşehrilerimizin Mübarek Regaib kandillerini tebrik ediyorum" dedi.

Fuarda standlarını ziyaret eden Milletvekili Göktürk'e teşekkürlerini ileten Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici'de, Nevsehir Valiligi öncülüğünde katılım gerçekleştirdiğimiz Travelexpo Ankara Fuarı, 22-25 Mart 2018 tarihleri arasında Ankara'da ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Kültür ve Turizm potansiyeli açısından önemli bir destinasyon olma özelliği taşıyan ve Ankara İlimizde yapılan fuarın ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz turizmine önemli bir katma değer yaratacağı ve tanıtımına büyük katkılar olacağı düşünülmekte olup, Kapadokya bölgemizi yurt içi ve yurt dışı fuarlarda en etkin şekilde tanıtılmasına gayret gösteriyoruz. Fuarda, ziyaretçilerin standımıza göstermiş oldukları yoğun ilgi memnuniyet verici. İşallah yeni turizm sezonu bölge turizmcilerimiz adına hayırlara vesile olur" dedi.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, standa gelen ziyaretçilerle ilgilenerek, ziyaretçileri Göreme'nin tarihi ve turistik bölgelerini gezip görmeye davet etti.
Göreme ve Kapadokya standına gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Cingil; “Kapadokya bölgemizi ve Görememizi tanıtmak amacıyla bu fuara katıldık. Yerel yönetim olarak bizler Göreme beldemizde bulunan işletmelerimizin tanıtımını standımızda yaptık. Bu vesileyle işletme sahiplerimiz de müşterilerle diyalog kurmuş oldular. Umuyorum ki bu emeklerimizin ve çabalarımızın 2018 ve 2019 turizm sezonunda karşılığını alacağız.” dedi.

Stantta Kapadokya bölgesine özgü yöresel ürünler ziyaretçilere hediye edilirken, gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere Kapadokya hakkında da bilgiler veriliyor.


Çok sayıda ziyaretçi tarafından ziyaret edilen Kapadokya standı yoğun ilgi görüyor. Fuar 25 Mart Pazar günü akşamına kadar açık kalacak.