Geçen yıl dibe vuran Turizm bu yıl canlandı, esnafın yüzü güldü. Hafta sonu Nevşehir'in turistik ilçe ve beldelerinde sokak ve caddeleri turistlerle doldu.

Tatil tercihi için Kapadokya'nın eşsiz diyarlarına yelken açan yerli ve yabancı turistler hem peribacaları diyarında bölgenin eşsiz gizemli coğrafyasın da doğasını tarihini ve yeraltı kentlerini keşfediyor, hemde sıcak hava balonlarıyla Kapadokya semalarında unutulmaz bir deneyim yaşıyorlar. 

Kapadokya dağ taş insan seli...

Özellikle hafta sonu tatilini geçirmek üzere kafileler halinde Nevşehir Kapadokya Bölgesine akın eden yerli turistler, il genelindeki tarihi doğal ve kültürel mekanları geziyor. Birçok medeniyete beşiklik eden Kapadokya bölgesine otobüslerle gezi düzenleyen seyahat acenteleri Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Denizli, Adana, Mersin ve Antalya gibi Türkiye'nin birçok şehrinden otobüslerle Nevşehir'e turist getiriyor. Kapadokya genelinde, Ürgüp, Göreme, Ortahisar, Mustafapaşa ve Uçhisar'daki bütün butik otellerde doluluk oranı hafta sonu itibarı ile yüzde 100'lere çıkıyor. Kapadokya Bölgesini gezmek ve burada konaklamak için daha öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Üçgüzeller revaçta...

Güzel insanlar diyarı Kapadokya'nın sembolü haline gelen Ürgüp girişinde, çatalkaya mevkiinde bulunan üç güzeller adıyla anılan peribacaları yerli yabancı konuklarından büyük ilgi görüyor.

Çevremizi Temiz Tutalım!

"Kirlilik anlamında ne varsa ne yazık ki bölgemizde mevcut. Bu görüntü bizleri çok üzdüğü gibi çevreye karşı ne kadar duyarlı olduğumuzu bizlere göstermektedir. Bu durum doğayla barışık bir yaşam tarzı değildir. Bu durumu ancak kurumlar değil, vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasıyla çözebiliriz. Daha temiz bir yaşam ve çevre için el ele verelim, çevremizi ve Kapadokya'mızı temiz tutalım."

Lütfen trafik kurallarına uyalım...

"Gerek Tatilde ve gerekse yaklaşan Kurban Bayramı'nda kurban olmak istemiyorsanız, yeni yıla mutlu ve huzurlu girmek istiyorsanız alkollü araç kullanmayın. Bu gecede ve bu bayramda trafik canavarı olmak istemiyorsanız, acele ve alkollü araç kullanmayın. Trafik canavarı olmamak insanın kendi içindedir. Bu da trafik kurallarına uymaktan geçer" dedi.

Çevreyi çöplerle kirletmemelerini. Vs

Foto: Asım Durusu