Kapadokya da faaliyet gösteren turizmci dört Sivil toplum örgütü Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler, Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Durmaz, Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dinç ve TÜRSAB Kapadokya BYK Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Sak Nevşehir Dinler Otel'de ortak basın açıklamasında bulundular.

İşte o açıklama;

KAPADOKYA TURİZM SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

 
“DEMOKRASİ ZAFERİ”
 
Ülkemizde büyük şehirlerimiz başta olmak üzere bu yıl artış gösteren PKK / İŞİD terör saldırıları nedeni ile ülke olarak ve de turizm sektörü olarak zor günler geçirmekteydik. Türk Turizm sektörü olarak bu kriz dönemini atlatmaya çalışırken, 15 Temmuz 2016 akşamı ülkemize FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişimi bizlere birlik beraberliğin ne kadar önemli olduğunu, huzur ve refahın olmadığı bir ülkede turizm ve diğer sektörlerin yaşamasının çok mümkün olmadığını göstermiştir.
 
Bu hain darbe girişimi Türk Milletinin dik duruşu ve kararlılığı ile püskürtülmüş olup zalimler amaçlarına ulaşamamışlardır. Ülkemizi Libya, Irak ve Suriye gibi bölüp parçalamak isteyen içerideki ve dışarıdaki hain kuklalar, sivil halkı ve Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayarak ne kadar acımasız olduklarını göstermişlerdir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünde olduğu gibi demokrasi zaferinin halk tarafından nasıl ilan edildiğini bir kez daha tüm Dünya’ya göstermiş olduk.
 
Bizler Kapadokya’nın Turizm Sivil Toplum Kuruluşları olarak terörü, darbe girişimini, paralel yapıyı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne kasteden tüm hainleri kınıyoruz.
 
Vatansever askerlerimize, polislerimize, hainlerin kurşun ve bombalarına hedef olan sivil halkımıza; kısacası bu “Demokrasi Zaferi” uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyor; yaralı gazilerimize de Allah’tan acil şifalar diliyoruz.
 
Türk Milletine geçmiş olsun. Bizler inanıyoruz ki; iyi ile kötüyü ayırmak ve huzurun, güvenin ve adaletli istikrarın yeniden tesisi için gerçekçi, kalıcı adımlar atma zamanıdır. Gerçek bir demokrasi ve uzlaşı ile vatanımız tez zamanda bu virüslerden kurtularak eskisinden daha da güçlü çıkacak; Türkiye Cumhuriyeti ilelebet birlik içinde hür ve demokratik yaşamaya devam edecektir.

Saygılarımızla (STK ismine göre alfabetik),
 

Mustafa DURMAZ
Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı
 
 
Yakup DİNLER
Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Yönetim Kurulu Başkanı
 
 
Murat DİNÇ
Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Yönetim Kurulu Başkanı
 
 
Muammer SAK
TÜRSAB Kapadokya BYK Yönetim Kurulu Başkanı