Geçtiğimiz günlerde Kapadokya – Amasya bağlantılı turların ilki Amasya’ya geldi. Güney Korelilerden oluşan ilk tur Kayseri Havalimanı’na indikten sonra Kapadokya, Çorum Hattuşa ve Tokat ziyaretlerinin ardından Amasya’ya vardı. Konuyla ilgili açıklama yapan Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, “Karadeniz’i Kapadokya’ya, Kapadokya’yı da Karadeniz’e bağlama amacıyla başlattığımız çalışmalarımızın meyvelerini almaya başladık” dedi.

Kaya, “Kapadokya’dan Amasya’ya gelen bu ilk turu Samsun’a, Samsun Havalimanı’na gelen turistleri ise Samsun, Amasya, Tokat ve Sivas üzerinden Kapadokya’ya, oradan da Kayseri Havalimanı’na ulaştırmaya çalışmaktayız. Amacımız Amasya ve bölgemizin 12 ay boyunca turizmden yararlanmasını sağlamaktır. Desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Vali İ. Halil Çomaktekin’e, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’e, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

Kapadokya ziyaretlerinin ardından Amasya’ya gelen Güney Koreliler yoğun bir ilgi ile karşılaştı. Amasya’ya hayran kalan turistler bol bol hatıra fotoğrafları çekerek, hediyelik eşyalar satın aldı.

Turizmden haberler

amasya1

amasya2