Kapadokya Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olmasına rağmen yıllarda beklenilen atılımı yapmasına artık bir engel kalmadı.
Kapadokya Artık Turizm de Yeni Ufuklara Yelken Açacak 


 
Kapadokya Bölgesi hiç şüphesiz Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi. Ancak gelin görün ki yıllardır süre gelen atılımı ise Turizm Müdürlüğü görevinde bulunan Velettin Birsöz ile bir türlü yapamamıştı. Bunun en büyük ve en önemli sebeplerinden bir tanesi ise hiç şüphesi tam 35 defa görevden alınan İl Müdürü Velettin Birsöz oldu. Çünkü Kapadokya Bölgesine ne zaman bir Turizm Bakanı ziyarete gelmiş olsa Turizm İl Müdürü Velettin Birsöz ya raporlu ya da yıllık izne ayrılmış oluyordu. Hal böyle olunca turizmciler bölgeyi ziyarete gelen Bakanlardan herhangi bir talep ve isteğini tam anlamıyla iletemiyor ve bu da bölge turizmine hiçbir şekilde katkı sağlamamış oluyordu. Son çıkan kararname ile yine görevden alınan Velettin Birsöz bir kez daha mahkemeye başvuru yapıp yine göreve iade edildi. Ancak Turizm Bakanlığı ise bu durum karşısında İl Müdürü Birsöz’ü geçici görevlendirme ile Bakanlığa atadı.  Birsöz’den boşalan koltuğa ise Nevşehirli ve Turizm Bakanlığı’nda Şube Müdürlüğü görevinde bulunan Cengiz Ekici vekaleten bu göreve getirildi.
 
Kapadokya’da bu duruma en çok sevilen kişilerin başında ise şüphesiz turizmciler geliyor. Çünkü artık kendi sıkıntılarını dinleyen, çözüm yolları üretmesi için fikir alışverişinde bulunacakları ve en önemlisi de muhattap alacakları bir müdür var artık. Kapadokya bölgesine Turizm Bakanı ziyarete gelmiş olsa istek ve talepleri iletecek bir müdür olduğu için artık Nevşehir’in ve Kapadokya bölgesinin yeni ufuklara yelken açmaması için artık hiçbir engel bulunmuyor. Ne mutlu ki Nevşehir’in artık bir Turizm Müdürü var ve ne Mutlu ki Kapadokya artık yıllardan beri beklenen atılımı yeni dinamik Turizm İl Müdürü ile yapacak. Yolun Açık olsun Kapadokya…