Kapadokya Turistik Otelciler Ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı ve Dinler Hotels Başkan Yardımcısı Yakup Dinler, Kapadokya’da turist sayısı açısından sorun olmadığını, yeme-içme-eğlence sektöründe eksikler olduğunu belirtti.

Kapadokya’da turist sayısı açısından sorun olmadığını, yeme-içme-eğlence sektöründe eksikler olduğunu kaydeden Yakup Dinler, “Büyük oteller dışında yemek yeme imkânı pek yok” dedi. Dinler, bu alanda yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı ve Dinler Hotels Başkan Yardımcısı Yakup Dinler, 2017 turizm sezonunu değerlendirdi.

2017’nin 2016’ya göre daha iyi geçtiğini, bazı pazarlarda hareketlenmeler olduğunu söyleyen Dinler, özellikle Çin pazarının bölgeyi besleyen ana damar olduğunu kaydetti. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yoğun gurbetçi trafiği yaşadıklarını belirten Dinler, “Bu aylar Kapadokya’nın en zayıf aylarıdır. Ancak gurbetçilerin desteğiyle Ağustos ayı bile otelcilerin en iyi ayı oldu” dedi.

Türkiye’nin genelinde olduğu gibi Kapodokya’da da Avrupalı turist sayısının çok düşük olduğunu ifade eden Dinler, Turizm Günlüğü’ne şunları söyledi: “ABD vatandaşlarının Kapadokya’ya ciddi ilgisi olmasına karşın vize probleminden dolayı gelemiyorlar. Avustralyalılar bölgemizi severdi fakat Türkiye’ye seyahat uyarısı yapan ilk ülke o oldu. Kapadokya’yı asıl besleyen iç pazardır. Haftasonları da özellikle Latin Amerika pazarı, Arjantin, Kolombiya, Uzak Doğu’dan Çin, Tayvan, Singapur ve eski ana damarlarımızdan olan Japonya pazarı var. 2018’de de Japonya’dan ağırlık bekliyoruz.”

OTELLER DIŞINDA YEMEK YENECEK YER YOK
Kapadokya’ya gelen ziyaretçi sayısında bir problem olmadığını ancak turizmde bazı eksik yanların söz konusu olduğunu vurgulayan Yakup Dinler, bunlardan birinin kısa kalış süresi olduğunu ifade etti. Bunun ardından yeme-içme sektöründeki eksiklere değinen Dinler, “Bu konuda çok zayıfız. Büyük oteller dışında yemek yeme imkânı pek yok. Dışarıda yemek yiyecek yer yok ve kalite düşük. Öte yandan bir başka eksik yanımız eğlence sektörü. Kapadokya, inanç ve kültür turizm merkezi olabilir ancak gelen ziyaretçiler eğlence de istiyor. Son dönemde sosyal medyanın da sayesinde genç nüfus bölgemize daha çok ilgi göstermeye başladı. Gençler için önemli olan balonları arkasına alıp fotoğraf çektirmek. Tarihiyle çok ilgilenmiyorlar. Akşam bir yere gidebilecekleri mekan yok. Bu konularda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.


Kaynak: Turizm Günlüğü
Kapadokya, Travel Turkey Fuarı’ndaki renkli standıyla dikkat çekti.
HEDEF ANTALYA’YA GELEN RUS TURİSTLER
Turizmciler olarak birtakım konularda kendilerini geliştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Dinler sözlerini şöyle tamamladı: “Şu anda tek hedefimiz var; Antalya-Nevşehir arasında her gün uçak seferleri başlatmak. Çünkü Antalya’ya en çok Rus turist geliyor. Bölgemize de iki şekilde geliyorlar birincisi fotoğraf çektirenler, ikincisi de Ortodoks olup tarihe, kültüre ve inanç turizmine meraklı olanlar. Ortodoksların merkezi Kapadokya ve buraya gelirken otobüs yolculuğu yapmak istemiyorlar. Uçak seferleri başlarsa Kapadokya’ya gelen Rus turist sayısı da artacaktır.”
SON TURİST SAYISI
Öte yandan Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Kapadokya bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizme açık bulundurulan Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Açıksaray ve Mustafapaşa örenyeri, Nevşehir, Ürgüp, Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnoğrafya ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Çavuşin, Gülşehir St. Jean, Mustafapaşa Constantin-Eleni, Karanlık ve El Nazar Kiliseleri ile Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu Yer Altı kentlerini kasım ayında 139 bin 177 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi.