06 Kasım 2014 tarihinde Dilek Kaya Otel'in ev sahipliğinde, Küçük otelleri bölgede daha iyi temsil etmek adına Küçük Oteller Derneği Kapadokya Platformu oluşturuldu.

TURKODER Küçük Oteller Derneği çatısı altında oluşturulan platforma Kapadokya bölgesinde faaliyet gösteren küçük oteller katıldı. Yapılan toplantıda Kapadokya bölgesi otellerinin yatak kapasitelerioda sayıları, memnuniyet düzeyleri ve ekonomiye katkıları hakkında sunum gerçekleştirildi.

Yapılan sunum sonunda ; Kapadokya bölgesindeki otel gelirinin yaklaşık %53'ünün küçük otellerin oluşturması ve küçük otellerin memnuniyet skorunun %90 olduğu vurgulandı.

Yapılan açıklamada; Küçük Oteller Derneği Kapadokya Platformu bölgenin daha da hak ettiği değeri kazanması ve dünyada gelişen trendlere paralel sektörün gelişmesi, tanıtılması amacıyla oluşturulduğu belirtildi.

Oluşturulan platformun öncelikleri Kapadokya’nın tarihi, kültürel ve doğal değerlerini koruyarak ve yaşatarak, bölgeyi etkin bir destinasyon haline getirmek olacağı vurgulandı.

Kapadokya ile ilgili temel verileri, turizm istatistiklerini derleyip, Üniversite, valilik, kültür ve turizm il müdürlüğü, belediyeler ve diğer faal sivil toplum kuruluşları ile bilgi paylaşımı ve ortak çalışmalarda bulunulacağını belirten platform yetkilileri; Kapadokya'nın değer ve kazanımlarının geliştirilmesi, büyütülmesi amaçlı oluşan bu sinerjinin istenilen noktalara gelmesini temenni ettiklerini belirtti.