Bir Japon turistin öldürülmesi, birinin de yaralanması ile Dünya’nın gündemine oturan Kapadokya’da ki vadiler artık güvenlik kameraları ile izlenecek. Güvenlikleri sağlanacak olan vadiler aynı zamanda temizlenerek ziyaretlerin hizmetine sunulacak.
Nevşehir’de bir Japon turistin öldürülmesi, diğerinin de yaralanması olayı sonrasında vadilerin güvenlik sorunu gündeme gelmişti. 
Nevşehir Valiliği’de yaptığı çalışma sonrasında vadilere güvenlik kameraları yerleştirilmesi konusunda ihale yaptı. Güvenlik kameralarının kurulumu sonrasında artık Kapadokya da bulunan vadiler güvenlik kamerasıyla 24 saat izlenecek.

Özel güvenlik firmalarıyla anlaşma yapılarak 10 özel güvenlik görevlisini vadilerde görevlendirdiklerini anlatan Vali Ceylan, “Ayrıca kurulan kamera sistemiyle vadilerin giriş ve çıkışlarının kontrol altına alındığını 24 saat izlenerek hayata geçirildiğini ifade etti. Ceylan,Güvenlik kameralarının kontrolü 3G sistemi ile İl Jandarma Komutanlığında olacak ve  7 farklı noktada 22 kamerayla kurulu olarak görüntüler sürekli olarak izlenerek depolanacak” dedi.