Antalyalı turizmciler ile Kapadokya´daki turizmciler Avanos´da yapılan toplantı ile bir araya geldi.

Toplantıya Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, Nevşehir Vali Yardımcısı ve Avanos Kaymakam Vekili Ahmet SOLEY, Anadolujet´ten sorumlu THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim DOĞAN, THY Nevşehir Satış Müdürü Osman Taha KÜÇÜK, bazı STK temsilcileri ve turizmciler katıldı.

    Toplantıda konuşan Vali CEYLAN, Anadolujet´in başlattığı Antalya-Kapadokya seferlerinin Antalya ve Kapadokya´daki turizmcilerin yapacağı işbirliği ile daha da güçleneceğine inandığını söyledi. Vali CEYLAN, Kapadokya turizminin gelişmesine katkı sağladığı için THY ve Anadolujet yetkililerine de teşekkür etti.
    Turizmin olmazsa olmazlarından birisinin kolay ulaşım olduğunu ve kolay ulaşımın dünyada en hızlısının havayolu ve hızlı tren olduğunu ifade eden Vali CEYLAN, "İstanbul´dan yeterli derecede hava ulaşımı var. Antalya bizim için gerçekten çok önemli bir paydaş. Antalya´daki turist ve turizm potansiyeli ile Kapadokya´daki turizm potansiyelinin karşılıklı işbirliği içerisinde birbirine destek olması açısından bizim hızlı ve konforlu bir ulaşımla iki destinasyonu birleştirmemiz önemliydi. İnşallah iki bölge içinde hayırlı olur” dedi.
    Kapadokya-Antalya uçuşlarının yıllardır takip edilen bir hayal olduğunu ve bu hayalin gerçekleştiğini kaydeden Vali CEYLAN, “Günde 10-20 yolcu ile başladığımız uçuşlar artık 100 yolcuyu aşmış durumda. Önümüzdeki aylarda yolcu sayıları ve uçuşlar daha da artacaktır. Önemli olan her iki bölgedeki turizmcilerin birbirleriyle paslaşarak, birbirlerine destek olarak turizm potansiyelini artırması, ülkemize gelen turistleri en iyi şekilde ağırlaması ve onların daha sonrası için birer turizm elçisi olması yönünde konforlu ve iyi bir hizmet sunumuyla beraberce bu işi yürütmeye gayret etmesidir. Asıl amaç budur.” diye konuştu.
    Toplantının ardından AnadoluJet´ten sorumlu THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim DOĞAN, Vali Mehmet CEYLAN´a hediye takdim etti.