24-27 Ocak tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü Fuar Merkezinde gerçekleştirilen EMİTT Fuarı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı. Dünya ve Türkiye’de bulunan turizmciler ve ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, birçok şirket, kurum ve kişiler yer alıyor. Kapadokya bölgesinden de çok sayıda kamu kurum ve kuruluşları yer aldı. Başta Nevşehir Valiliği olmak üzere Göreme, Ürgüp, Uçhisar, Ortahisar, Gülşehir, Kaymaklı, Kozaklı, Avanos belediyeleri de Kapadokya standı içerisinde yer alıyor. Nevşehir Valiliği ve Belediyeler Kapadokya standı içerisinde kendilerine ayrılan alanlarda bölgelerini ve işletmelerini tanıtıyor. Stantta bu yıl ayrıca KAPTİD, KAPHİB ve Ahiler Kalkınma Ajansı da yer alıyor.

 

Fuarda Protokol Yoğunluğu

Fuarın açılışında Nevşehir’den çok sayıda Belediye Başkanı ve Bürokratta yer aldı. Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Eski Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Tatar, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü, Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi, Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma ve Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü fuara katılanlar arasındaydı.

Ayrıca Fuarda Belediye Başkanları Kapadokya bölgesi özel kuruluşlarının da olduğu stantları ziyaret ederek işletme yetkililerinden bilgiler aldılar.

Büyük bir alanda özel dekorlarla hazırlanan Kapadokya standı ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerin ilgi odağı oluyor. Kapadokya bölgesinin eşsiz doğasına ve tarihine ilgi duyan ziyaretçiler Kapadokya kartpostalları gibi tanıtım dokümanlarından alarak bölgeye duydukları hayranlıklarını ifade ediyorlar. Geniş bir turizm pazarına da sahip olan EMİTT fuarında turizm işletmeleri de çalıştıkları şirketlerle görüşerek kalitenin çıtasını artırma konusunda çalışmalar yapıyorlar. Ayrıca birçok turizm işletmecisi de önümüzdeki sezon için de ayrıca bağlantılar kurarak müşteri taleplerini değerlendiriyorlar. Renkli görüntülerinde yer aldığı fuarda zaman zaman yapılan gösteriler gelen ziyaretçilerin ilgisini artırıyor.

 

Kapadokya Hızla Büyümeye Devam Ediyor

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, EMİTT Fuarının geri dönüşü güçlü olan fuarlardan birisi olduğunu vurgulayarak; “Burada yapılan tanıtımlar bizim için çok önemli. Dünya pazarı burada çünkü. Kapadokya bölgesini özellikle Göreme’yi tanıtmak ve pazarlamak için en iyi fırsatların ortaya çıktığı bir nokta. Dolayısıyla burada yapılan tanıtımlara ve gelen misafirlere çok önem veriyoruz. Göreme olarak çok sayıda tanıtım dokümanı veriyoruz. Gelen misafirlerimize hem yöresel hem de kültürel örneklerimizi sunuyoruz. Bizim ile beraber katılan kurum ve kuruluşlarda mutlaka bunun geri dönüşünü yaşayacaktır. Bu yıl ki fuarın sezonumuza olumlu katkılar sağlayacağı inancındayım. Bu yıl konuk ülke olan Arjantin Turizm Bakanı ile kısa bir süre sohbet ettik. Sohbetimizde Türkiye’ye ve Kapadokya’ya olan ilginin ne boyutta olduğunu gördük. Kapadokya önümüzdeki yıllarda daha güçlü bir bölge olmanın hazırlıklarını yapıyor. Turizm için, başta Göreme olmak üzere tüm Kapadokya’nın daha iyi noktaya getirip, çıtasını yükseltmek için elimizden gelen çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Renkli görüntülerin ve etkinliklerin yer aldığı EMİTT Fuarı 27 Ocak Pazar günü sona erecek.