Litvanya'nın en önemli ulusal yayın organlarından lrytas.lt'de Kapadokya, Sıcak hava Balonları ve Ürgüp Kayakapı Premium Caves - Cappadocia geniş şekilde anlatıldı.

"Paslaptingoji Kapadokija" Gizemli Kapadokya başlığı ile okuyucularına duyurduğu haberle, Nevşehir'in Kapadokya Bölgesine geniş yer ayırdı.

İşte www.fibhaber.com FİB Haber Merkezi olarak Litvanyaca'dan Türkçe'ye çevirmeye çalıştığımız o haber;

İnternetin çalışmadığı ve navigasyonun kapalı olduğu ve tek sihirbazın hedefe yerel rehberlik ettiği birçok yer var. Gizli ortamlarda karşılaşılan yeraltı dünyasını dinlerken, "dağları takip et" gibi daha gizemli bir emir duyuyorum. "Kırsal kesimi süslediler ve Kapadokya tarihinin etkileyici kaptanı oldu" dedi. Yol kenarında duran İngiliz, sessizce İngilizce olarak bağırdı. Bakışları gittiğim dağların tuhaf biçiminde gidiyor.

Benim hedef - Dünyanın en ünlü seyahat rehberleri dünyanın zorunlu ziyareti ömrü boyunca isabet 100 pop dahildir bir yer. Anadolu'da bulunan Kapadokya asıl önemli bir zorluktu. Antalya ya da Alanya tatil beldelerinden turistler arabayla dokuz saate kadar çıkmanın tadını çıkarıyor. Bu oldukça bitkin ve belki biraz ilk görüntü parlaklığı açılışı gözü önünde sönük kalır, macera için arzu bastırmak etmiştir. Bununla birlikte, yorgunluk çabucak buharlaşır. unutulmaz iki günlük gösterim (oda kahvaltı dahil) için Turistler 150 Euro ortalama öder. Sadece sonradan uçakla yerel havayolu uçuş sadece 75 Euro tek yön ücreti öğrendim talihsiz bir durumdur. otellerde Gezginler bireysel geniş oda iki 40 Euro bulunabilir, böyle bir zamanlar burada yaşamış ve Amerikan TV ünlü Martha Stewart. yüz birkaç Euro için teras ve bir bütün panorama olarak bölgenin açılış up ile daha lüks daireler kalabiliyorlar.Ve kraliyet deneyimine istekli olanlar, mağaralarda bulunan seçkin Kayakapi Otelinde gecelik yarım bin avroluk bir para yatırmak zorunda kalacaklar. Yaklaşık 100 metrekarelik daire bir hamamın yanı sıra yatak odasında yatağın hemen yanında bir yüzme havuzuna sahiptir ve özel saunanın, jakuzinin, kişisel parlaklık hizmetlerinin tadını çıkarmaktadır. Oteldeki 15 hektarlık otel, sıklıkla burada ziyaret edildiği şekliyle Hollywood, spor veya müzik dünyasıyla da ünlüdür.

Bu arada, Litvanya üç renkliliği daima bu otelde sıkışıyor ve konuklar gururla Başkan Dalia Grybauskaitė'nın resmiyle karşı karşıyayken fısıldadı. Üç yıl önce onu ziyaret etti. Bununla birlikte, ülkemiz için bu tür bir saygı, sadece burada, Amerikan Litvanyalıları veya ünlü Litvanyalı işadamlarıyla bir araya gelebildiğiniz için değil. Otelin sahibi, Litvanya'nın Fahri Konsolosu olan Yakup Dinler, Kapadokya ailesinin ünlü bir üyesidir. Bu aile sayesinde burası gelecek kuşaklar için değil, aynı zamanda UNESCO'nun korunan alanları haritasında da yer alıyor.
Kapadokya'da mağaralarla donanmış ilk tarihi yerleşim yeridir. Yakın zamana kadar burada yalnızca zaman ve tabiat harabeleri yok edildi. Bu görüntü ailemizi kalplerimize bıraktı, bu yüzden mağaralarımızda eski evimize yeni bir hayat kurmak için on milyonlarca dolar yatırım yapmaya karar verdik. Yenileme birkaç yıldır sürdü, ancak 1 Mayıs 2013'te nihayetinde beş yıldızlı bir otel açıldı "dedi.

Orta Türkiye'de Kapadokya bölgesi dünyadaki en garip manzaralardan biri ile ünlüdür. 60 milyon yıl önce, 100 kilometre uzunluğundaki bir alanda lav ve küller dolu bu bölgede bulunan iki yanardağ. Uzun vadede, tufa onlardan oluşmuştur (örülebilir bir yumuşak taştır). Yıllarca yumuşak zemin yaz güneşi, kışın ise soğuk rüzgarlar, yağmur ve kar. Toprağın daha yumuşak olduğu, vadilerin oluştuğu, tepeler daha güçlü yerlerde kaldı. Şimdi, eşsiz arazisi nedeniyle, bu bölgeye rüyalar arazi deniyor. Harika doğa ve zengin tarihi bir araya getiriyor. Kapadokya, inanılmaz bir formda tepeler, mağaralar, karmaşık tünel sistemleri ile yer altı şehirlerini oluşturuyor. kimin Yunancadan tercüme adı Doğu arazi, araba ile seyahat anlamına orta Anadolu,, tamamen farklı bir fark ederseniz önce herhangi derin bir ulaşım yolu açarak veya yol boyunca karayolundan Türkiye'ye en kolay yolu bilecek. Birkaç dakika ve engebeli Akdeniz türkiyesinin yalnızca düşük fiyatların ve yüksek standart tatillerin yönlendirmesi olmadığını iyi biliyoruz. Gözler, nefes kesen vadilere ve dağ manzaralarına sahip olup, parlak renklerle paslanmıştır.
Bu bölge, Roma İmparatorluğu'nun başlarında Romalılara aitti. Bir Arap istilası da dahil olmak üzere bir dizi çatışma hikayenin tarihinde gerçekleşti. Zindanlar haftalarca yaşayacak şekilde adapte edildi: menholler, havalandırma delikleri, bacalar, yağ depolama odaları, taştan pişirme odaları, üzüm basımlı stantlar ve sıkı yapılandırılmış kiliseler inşa edildi. Sakinleri, girişlerini engelleyerek kendilerini saldırganlardan korumak için sert kayalar kullandı. Bazı yeraltı şehirleri, zeminin altında bile yirmi kattadır. Yerleşimin büyüklüğü, yirmi bin kişiyi ağırlayacak şekildedir. Kapadokya'nın derin vadilerinde gökyüzünde yüzlerce garip taş bulunmuştur. Yerliler onlara şömine havai fişek diyorlar. Efsane, bu kulelerin kendilerine ait peri masalları tarafından yaratılmış olduğunu söylüyor.
Sabahları güneş her şeyin kızarmasını ve havayı birkaç dakika içinde ısıtarak Kapadokya'nın üzerine çıkar. Ama daha önce çeyrek kalkması söz konusu olduğunda ve başın etrafında dönen tek düşünce mümkün olan en kısa sürede yatağa nasıl döneceğidir, tüm güzelliği görülemez. Hava sıcaklığı ilk güneş gelmeden önce sıfırdan sadece dört dereceye ulaşır. Bununla birlikte, Kapadokya'nın üzerinde birkaç kilometre yükseklikte dev bir balonun uçuşu, her insanın hayatta test etmesi gereken şeylerden biridir.
Böylece, dünyanın dört bir yanından on iki yolcu ile birlikte, Tolga Eke'de bir Türk balonuna yerleştik. Nefes kesen sahnelerin çoğu vadiler açılır gibi görünüyor, uçan balonların çevresinde saymaya çalışıyorlar, ancak sayıları birkaç yüzü terk ediyorlar ve pilotumuzun geri kalan kısmı en beklenmedik sorunlarla kapanıyor. Örneğin, genellikle bir felaket vardır ve Kapadokya'da kaç yıl bu şekilde başlıyor kaç. Tolga, katılmıyor: "Saatte beş kilometreden fazla olmayan bir hızla, gökyüzünde 800 balon var. Bazen üç kilometre yüksekliğe ulaşıyorlar ve felaketler nadiren ortaya çıkıyor, ne yazık ki insan hayatını isteyen ikincisi geçen yıl oldu. Ancak, bu seyahat etmenin en güvenli yollarından biridir. "
Ve şimdi, kendi bakış açımdan, "Hayatında Must Do In" yapanlar 100 olanları güvenle ekleyebilirim! Tolga, hava aracı balonlarını bankada çalışmadan önce yedi yıl pilot olarak kullanıyordu, ancak bu iş ters gitti, bu nedenle hayatını temelden değiştirmeye karar verdi. Gökyüzünde her gün insanları gündeme getiren deli bir pilot deniyor ve bir balon koyduktan sonra boynuna bir madalyon öpücüğü veriyor, annesinin pasta ve bir bardak şampanya yetiştiriyor - Kapadokya'daki bu geleneğin diyor. Böylece, uçuşu mağlup olan herkes vaftiz edilerek tam teşeküllü bir hava balonu yolcusu haline gelir.
Kapadokya'da, dünyanın dört bir yanından gelen macera arayanlar tarafından güleryüzlü ve eğlendirici insanların ve düşük fiyatların neden etkilendiğini anlamak için birkaç gün geçin. Doğal ve tarihi ikili, popüler Türk tatil beldelerinden daha serin bir iklimi telafi eder. Evlerine döndüklerinde enerjilerine geri dönüp, olumsuz düşüncelerden kurtulup, yeni bir başlangıç ​​için güçler biriktirdikleri söylenir. Ve kişisel hayatınızda veya kariyerinizde hiç önemli değil.