İsminden "UNESCO'nun Dünya Kültür ve Doğa Mirası listesinde yer alıyor, doğa harikası" diye bahsederken kasım kasım kasıldığımız Kapadokya'ya gün geçmiyor ki yeni bir saldırı olmasın. 

Bakıyorsunuz adamın biri iş makineleri ile doğa harikası bir vadiye dalmış, öbür gün bir başkası yine iş makineleri ile sönmüş bir yanardağa dalmış, bir başkası kentsel dönüşüm yapıyorum diye 11 tarihi mahalleye dalmış, öteki restore ediyorum diye tarihi eserin canına okumuş..

Meydan bu kadar sahipsiz ve boş olunca ve yapanın yanına kâr kalınca, adamın biri de beton mikser kamyonu ile dalmış peri bacalarının arasına ve içinde kalan beton artıklarını kusmuş ortalık yere. 

Sarhoşun kusmuğu olsa birkaç gün içinde kurda kuşa, börtüye böceğe, bakterilere yem olur, geri dönüşümle tekrar doğaya karışır ama bu "teknolojik kusmuklar" yüz yıllarca orada bir utanç olarak yüzümüze yüzümüze çarpar ama ne hikmetse bu işin yetkilileri sorumluları görmezden gelirler.. 

Peri bacalarının arasındaki bu "teknolojik beton kusmuğunun" azmettiricileri, failleri bulunup cezalandırılıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız. 

Bu iğrenç saldırıya çanak tutanların, sessiz kalanların, görmezden gelenlerin ve görevini yapmayanların da yakasına yapışacağız. 

Yeter artık..! 



Avanos Gazetesi