Dünya'nın en ilginç müzelerinden bir tanesi Avanos Kapadokya müzesi geliyor... Kapadokya müzesi inşaatı Nevşehir'in Avanos ilçesinde başlıyor. Dünyanın ilklerinden biri olması beklenen müze Tarihin tam göbeğinde Kapadokya'nın el sanatları merkezi Avanos'ta yapılıyor.

Dünyanın ilk eko-müzesi özelliğini taşıyan Nevşehir Kapadokya Müzesi aynı zamanda Türkiye’nin en büyük ikinci müzesi olacak.

Kapadokya’nın doğal yapısıyla uyumlu, kayadan oyma yapısı ve çevresindeki peribacaları ile dünyanın ilk eko-müzesi ve aynı zamanda 65.678 m2 alanıyla Türkiye’nin en büyük ikinci müzesi olacak olan Nevşehir Kapadokya Müzesi; Avanos’ta, bölgemizin en çok ziyaret edilen Göreme Açık Hava Müzesi, Paşabağlar ve Zelve ören yerlerine 10 dakika mesafede yer alacak. Doğal yapısı, muhteşem görünümlü vadileri, yeraltı şehirleri, kültürel ve dini mirası ile doğa ve kültür turizmi için eşsiz bir potansiyele sahip olan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Kapadokya’ya önemli bir değer katacak olan Nevşehir Kapadokya Müzesi; etnografik ve tematik eserlerin teşhiri ile ziyaretçilerine görsel bir şölen sunacak ve Kapadokya kültürünün gelişimini daha iyi anlatacak. Yaklaşık 23 Milyon TL’ye mal olacak olan müzemizde teşhir salonları dışında çok amaçlı konferans salonları, hediyelik eşya satış üniteleri, belgesel izleme odaları, çocuklar için oyun atölyeleri ve araştırma merkezi bulunacak. Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından kısa bir süre sonra şehrimizin ve ziyaretçilerimizin hizmetine girecek olan müzemizin şimdiden hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.