Bugün Rusya-Türkiye ilişkileri hızlı bir tempoda ve çok yönlü olarak gelişiyor. Hiç kuşkusuz ikili ilişkilerde gözlemlenen bu genel eğilim, iki ülke arasında turizm alanındaki temasları da yakından ilgileniyor.

KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, bölge turizmi adına son yaşanan gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dinler yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; "Bu yaz Moskova’da Türkiye Festivali yapıldı. Bizlerde Katılım gösterip Kapadokya standı kurduğumuz festivalin olumlu yansımalarını bugünlerde yaşıyor olmak bizleri ziyadesiyle sevindiriyor. İşte bu memnuniyet verici gelişmelerin en somut örneğini de bugün yaşadık. Türk Hava Yolları St. Petersburg Müdürlüğü işbirliği ile bu şehrin en önde gelen incentive acente yetkililerini Ürgüp Kayakapi Premium Caves - Cappadocia'da ağırladık. Kapadokya Turizmcileri olarak Rusya'da yapmış olduğumuz verimli çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Devamı gelecek inşallah" dedi.


En son Hatırlanacağı üzere 2017 Haziran ayında Rusya'nın başkenti Moskova'da Türkiye Festivali düzenlenmişti. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimiyle, Türkiye'nin Rusya Büyükelçiliği ve Moskova kent yönetimi işbirliğiyle düzenlenen festivalde Kapadokya tanıtımı yapılmıştı. Ruslar Kapadokya standına büyük ilgi göstermişlerdi.