Yılda yaklaşık 3 milyon yerli ve yabancının ziyaret ettiği Kapadokya'da, ortalama her 3 turistten bir tanesi sıcak hava balonuna binerek Kapadokya bölgesini gökyüzünden seyrediyor.

On milyon yıl öncesinde Erciyes Dağından çıkan lavların doğal etmenlerle revizyona uğrayarak oluşturduğu muhteşem peri bacaları havadan izlemek isteyenlerden yoğun ilgi görüyor.

Balonla Kapadokya semalarında ki uçuş, Yerli ve yabanacı turistler için uzay yolculuğuna benzetiliyor...

Üzerinde taşıdığı kültürel ve tarihsel zenginlik nedeniyle UNESCO tarafından korunması gereken bölgeler arasına alınan Kapadokya'yı gökyüzünde balonla izleyenlerde farklı bir gezegende yolculuğa çıkmış gibi bir izlenim bırakıyor.

Kapadokya Bölgesinde faaliyet gösteren Royal Balonculuk firmasının genel müdürü Mehmet Dinler, geçtiğimiz 2015 yılında olumsuz hava koşulları nedeniyle 99 gün uçuş iptali yapıldığına, bunların yaklaşık 60 tanesinin ise ilk 4 ayda gerçekleştiğine ifade etti.

2015 yılında Kapadokya bölgesine gelen turist sayısının artmasında en büyük etken olarak, Türkiye Cumhuriyeti ve Çin Halk Cumhuriyeti devletlerinin ikili ilişkileri sonucu Çinli vatandaşlar için uygulanan e-vize kolaylığı ve buna yansıyan talep artışı olduğunu ifade eden Dinler, Çinli turistler Geçen yıl Kapadokya için lokomotif oldu. Ama Maalesef 2015'in bu güzel rakamları, 2016 senesi için şu anda yansımıyor. Biz yine ülkemiz ve Kapadokya Bölgemizi en iyi şekilde tanıtmak için elimizden geleni yaparak, bölgemize gelen her turiste en iyi hizmeti vererek maksimum memnuniyeti sağlamaya çalışacağız." dedi.


Kaynak: airporthaber.com