UNESCO tarafından Dünya kültür miras listesinde yer alan peribacalarıyla ünlü Kapadokya‘nın en önemli açık hava müzelerinden biri olan Zelve Vadisi’nde gösterilmek üzere, Fikirbazzenger’ın yönetiminde 6 ayda hazırlanan mapping projesi tamamlandı.



Konu hakkında www.fibhaber.com Haber merkezimize özel açıklamalarda bulunan bu muhteşem projenin sahibi  Vista Bilişim'den yapılan açıklamada; Dünya'da bir ilke imza atılan bu projemiz için Anıtlar Kurulu , Müzeler Genel Müdürlüğü ve Kültür Bakanlığından gerekli resmi izinler alınmıştır. Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen 4. turizm destinasyonu 
Kapadokya'da gerçekleştirilecek "Kapadokya Zelve Vadisi Mapping" projemizde üzerinde durduğumuz en büyük hassasiyetimiz "Çevre Duyarlılığı "oldu.



Maddi manada ciddi bir yatırıma imza atılan ve Dünya'da ilk kez gerçekleştirilecek olan "Zelve Mapping" görsel show projemizle, Yerli ve yabancı turistleri bölgemize çekmek adına Ülkemiz ve bölgemiz için oldukça önem arz ediyor.



Kapadokya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin gece boyunca yapabilecekleri fazla bir aaktivite bulunmuyor.



Vista Bilişim Yetkilisi Mesut Altun açıklamasında; Bölgemizde Klasik ama bir o kadarda önemli Kapadokya aktivitesi olan balon turları yanında özellikle akşam saatlerinde turistlere yaşayabilecekleri en önemli ve unutulmaz bir aktivite olacak 3 D Mapping gösterisi ile anlatılacak 30 dakikalık showumuzda Kapadokya'nın en önemli açıkhava




müzelerinden birisi dev bir perdeye dönüşecek.


Dünya'da bir ilk olma özelliğide taşıyan bu projemiz, 2016 yılı Mart ayı gibi havalarında ısınmasıyla birlikte Türkiye çapında konusunda uzman isimlerle akademisyenlerin ve Devlet Büyüklerinin de yer alacağı bir açılışla Bölgemiz turizminin hizmetine girecek.



Zelve Mapping gösterime girmeye başladığında bu özelliğiyle Kapadokya'dan sonra Zelve ismi hakettiği önemli bir marka değeri kazanmış olacak.



3D MAPPING

Çekildiği Fiziksel kamera pozisyonu ve açısı, Bilinen resimlerin kabaca modellenmis 3D modellere sanal kameranın açısına bağlı, Değişen dokular olarak kullanılma tekniğidir. Bu teknik ile üstüne görsel yansıtılan objelerin formlarına uygun olarak üretilen prodüksiyonlar, şaşırtıcı Bir görsel dünya yaratılmasına kapı açmakta, izleyenlere büyüleyici anlar yaşatmaktadır.





KAPADOKYA ZELVE VADİSİ 3D MAPPING

Kapadokya Bölgesi'nin jeolojik oluşumundan günümüze Kadar geçirdiği süreci ve bu topraklarda yaşamış insanlık tarihine ışık tutmuş medeniyetleri, en önemlisi inanç çeşitliliğinin anlatıldığı bu görsel şölen Zelve vadisinde sizleri bekliyor. Zelve Vadisi'nin inanılmaz güzellikteki peribacalarından oluşan doğal dokunun üstüne yansıtılan ve Toplamda 12.000 metrekarelik bir alanı kaplayan, 30 dakikalık dünyanın en büyük ve en uzun mapping şovuna sizleri davet ediyoruz. Daha Fazla Bilgi için http://www.zelvemapping.com/ adresini inceleyebilirsiniz



Senaryosu
 Beste Koçak tarafından tarih uzmanlarının danışmanlığında yazılan projenin animasyon, müzik ve ses tasarımı, Fikirbazzenger kurucu ortaklarından Aşkın Elibol ve Onur Umur’un yönetiminde,Ouchhh animasyon ve müzik ekibi tarafından üretildi.



İnsan yerleşimi Paleolitik döneme kadar uzanan Kapadokya bölgesinde Hititler’in yaşadığı topraklar, daha sonraki dönemlerde Hristiyanlığın en önemli merkezlerinden biri oldu. Kayalara oyulan evler ve kiliseler, bölgeyi Roma İmparatorluğu‘nun baskısından kaçan Hıristiyanlar için devasa bir sığınak haline getirdi. İşte bütün bu gelişmeler özel sistemle geliştirilen tasarımda izleyicilere sunulacak.

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yaşanan barış ortamı ile birlikte Cumhuriyet dönemine kadar uzanan tarihin anlatıldığı film, bölgenin jeolojik yapısının oluşumuyla başlıyor. 30 dakikalık bir animasyon gösterisi ile bölgenin epik tarihi, türünün dünya üzerindeki sayılı örneklerinden sayılabilecek bir topografi üzerinde adeta yeniden hayat buluyor.

12.000 metrekarelik görüntü alanına sahip proje, Vista Bilişim için Astel‘in ekipmanları ve Visio-Vox‘un teknik koordinasyonunda hazırlandı.

2016′da gösterime girecek filmin, ziyaretçilere 10 yıl boyunca sunulması planlanıyor.



Özel teşekkür: Nevşehir Turizm İl Müdürlüğüne, Avanos Kaymakamı Sayın Mustafa Eldivan'a , İl Müze Müdürü Murat Gülyaz'a ve tüm emeği geçenlere teşekkürü borç biliriz.



 Peri Bacaları 3 D İle Canlanıyor...



Kapadokya'nın en önemli açıkhava müzelerinden birisi olzan Zelve şimdi  dev bir perdeye dönüşüyor.



Türkiye'nin doğa, manzara, sıcak hava balonculuğu ve kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya'da yeni Turizm Alternatifi olarak Mapping show gösterisi şimdiden turizmcileri heyecanlandırıyor.

İnsan yerleşimi Paleolitik döneme kadar uzanan Kapadokya bölgesinde Hititler'in yaşadığı topraklar, daha sonraki dönemlerde Hristiyanlığın en önemli merkezlerinden biri olmuştur.

Kayalara oyulan evler ve kiliseler, bölgeyi Roma İmparatorluğu'nun baskısından kaçan Hıristiyanlar için devasa bir sığınak haline getirmiştir.

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yaşanan barış ortamı ile birlikte Cumhuriyet dönemine kadar uzanan tarihin anlatıldığı film, bölgenin jeolojik yapısının oluşumuyla başlamaktadır.

Filmde, bölgenin epik tarihi 30 dakikalık bir animasyon ile dünyada sayılı örneklerinden sayılabilecek bir topografi üstünde anlatılmaktadır.

2016 Turizm sezonuyla birlikte Kapadokya Zelve ören yeri müzesinde resmen gösterime girecek filmin, ziyaretçilere 10 yıl boyunca sunulması planlanmıştır.



Projeksiyon yansıtmanın yaşattığı görsel gerçeklik, tarihi ve geçmişi bir sanat formu olarak günümüze taşımamızı da sağlıyor. Santralistanbul'un 100. yılına özel hazırlanan çalışma veya Paris'in 6 büyük istasyonundan birinde gerçekleşen projeksiyon yansıtma gibi çalışmalarla tarihi binalar ve mekanlar canlanarak yeni bir dile kavuşabiliyor.

Kapadokya'daki Zelve Vadisine yapılan projeksiyon yansıtma projesi de tıpkı bu dinamiklerden beslenerek daha eski ve geniş bir tarihe uzanıyor. FikirbazZenger'ın yönettiği ve 6 ayda hazırlanan proje, vadi üzerindeki 12 kilometrekarelik bir alan üzerine Hititlerden başlayarak Roma, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu'na dokunuyor. Türkiye Cumhuriyeti'yle bünyesinde bulunduğu son devlete kavuşarak Zelve Vadisi karakteristik yapısını nesiller boyu sürdürmeyi başarıyor.

30 dakikalık bir kurguyla hazırlanan film, Paleotik dönemden günümüze kadar taşıdığı tarihsel değeri bölgenin kıymetli topografileri üzerinde işliyor. Hazırlanan projeksiyon yansıtma projesi Kapadokya'da 10 yıl boyunca ziyaretçilere sunulması planlanıyor.



Hazırlanan muhteşem
 3D Video Mapping Gösterisinde,Kapadokya'nın 10 milyon yıl öncesinde Erciyes dağının volkanik tüflerinin erozyon yağmur kar ve rüzgarla aşınarak oluşturduğu muhteşem peribacalarıyla süslediği bölgede yaşanmış uygarlıklara,Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar yer alan görsellikte Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'dan , Hacı Bektaşı Veli'ye , Mimar Sinan'dan Nevşehir Kurşunlu Cami'ye  daha birçok meteryaller usta bir senaryoyla süslenerek Zelve ören yerindeki peribacaları üzerine yansıtılan perdede izleyicilerine sunuluyor.



Nevşehirîn Avanos ilçesi Zelve açık hava müzesinde gerçekleştirilen bu görsel şovu mutlaka görün derim..



İşte Mapping Gösterisi İle Peri Bacaları Canlanıyor...