Kapadokya'da sıcak hava balonları, uçuşların güvenli yapılabilmesi için Türkiye'nin ilk "balon hastanesinde" kontrolden geçiriliyor.

Kapadokya'da balon uçuşları artık daha güvenli!

Kapadokya'da, Balonların daha güvenli uçuş yapılabilmesi için bakım ve tamirleri yeni kurulan Kapadokya Balon Bakım Merkezi'nde yapılıyor.

Böylece daha emniyetli ve bakımı yapılmış balonların uçuşu sağlanarak hem balonların arıza verme oranının düşürüldüğü hem de uçuş ömürlerinin artırıldığı ifade ediliyor...

En güvenli ve en az riski olan Balonculuk sektöründe böylelikle Sivil Havacılık kontrolünde daha güvenli yolculuk yapılacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), sıcak hava balonlarının kontrollerini sağlıyor.

Sıcak hava balonculuğu, Kapadokya'nın en gözde turizm alternatifi haline geldi. SHGM, ruhsatlı işletmelerin sayısı da son yıllarda epey arttı. Kapadokya'nın balon turlara uygunluğu 1980'li yılların sonunda keşfedildi. 2000 li yılların başında yaklaşık 15 yıl öncesinden itibaren de ticari uçuşlar başladı. Son yıllarda bölgeye hava yoluyla gelen turist sayısındaki artış sektörün büyümesinde etkili oldu. SHGM'nin yeni işletmelere ruhsat vermesiyle önü açılan balonculuk sektörü binlerce kişiye istihdam imkanı sağladı. 
 Yine verilere göre geçen yıl Kapadokya'ya gelen 2 milyonu aşkın turistin yaklaşık 500 bini balon turlarına katıldı. Ve Bu turlardan milyonlarca Euro gelir sağlandı. 

Ajanslar