KAPHIB  (Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği) Müdürü Levent Ak,  Küçük Oteller Derneği Kapadokya çalışma grubu ile bir araya geldi.

Yapılan görüşmede küçük otellerin bölgeye olan etkisi, Kapadokya turizmi adına yapılan KAPHIB'in önemli projeleri ve oluşturulacak işbirliğinden bahsedildi.

Kapadokya'da gezi yerlerinin sadece belirli bölgelerden oluştuğuna dikkat çeken AK, " Yaptığımız projeler sonucunda alternatif gezi rotaları oluşturmaya çalışıyoruz. Böylece bölgedeki turizmi çeşitlendirecek ve atıl durumda bakımsız olan vadilerimizi bölgeye kazandırıp gezi alanını genişleteceğiz." dedi.

İşkur'un işbirliği ile  KAPHIB çatısı altında çalışan 15 sözleşmeli personel alımı yaptıklarını belirten AK, şuan bir plan dahilinde ıslah çalışmalarına başladıkları ifade etti. Arkeolog, sanat tarihçisi, rehber ve çevrecilerin de bulunduğu bir ekiple, vadilerin güzergahlarının belirlendiğini, tarihi yerlerin özenle temizlendiğini ve bölgeye gelecek turistler için diğer vadilere alternatif rotalar oluşturulduğunu belirtti.

Bu proje doğrultusunda Çat Vadisi Açıksarayın yürüyüş turları için bölgeye kazandırıldığını ifade eden Ak, bu ve bunun gibi hazırladığımız projeler hem koruma hem de turizme kazandırma projesidir." dedi.

Görüşme sonunda küçük otellerle fikir alışverişinde bulunulabileceğini ve küçük otel işletmecilerinin yapılan projelerin gelen misafirlere aktarılmasında önemli rol oynayacağı vurgulandı.