Türkiye’nin en önemli kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya’ya gelen her 100 turistin 43’ünün küçük otellerde konakladığı belirtildi. 

Küçük Oteller Derneği Kapadokya çalışma gurubu Ürgüp ilçe Kaymakamı Alper Balcı ve beraberindeki yetkililere bölge turizmin önemini ve küçük otellerin bölge ekonomisindeki yerini konu alan bir sunum yaptı.

Yapılan sunum sonunda bölgedeki turizmin çeşitlendirilmesi, farklılaştırılması ve yapılandırılmış bir destinasyon olarak kimlik kazanması için görüş alışverişinde bulunuldu. Kapadokya’da her 100 turistin 43ünün küçük otellerde konaklandığı gerçeğinden hareket eden çalışma gurubu, küçük oteller ve yerel yönetimlerin işbirliği yapması gerektiğini vurguladı.

Ürgüp İlçe Kaymakamı Alper Balcı ise “ Türkiye çapında küçük otelleri bir araya getirmek adına kurulan bu derneğin Kapadokya’da da faaliyetlere başlamış olması bölgemiz turizmi açısından çok sevindirici bir haberdir.  Kapadokya tarihi ve kültürel anlamda çok yönlü zenginliğe sahip bir bölge, Umuyorum tüm sektörlerin katkısı ve biz yöneticilerin ilgisiyle bölgemize hak ettiği değeri kazandıracağız” dedi.