Fotoğraf sanatına gönül veren Işık Fotoğraf Kulübü, ilk sergisini Kartal Belediyesi yeni hizmet binasında açtı. Serginin açılış kokteyline katılan ve fotoğrafa gönül vermiş olan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, fotoğraf sanatçılarına Kapadokya hakkında bilgiler verdi.

Başkan Altınok Öz, “Kapadokya bölgesinin ilk yerleşkesi konumundaki Gülşehir’in turistlik bir önemi var. Açıksaray’daki kilise Hristiyanlar açısından bir önem taşımaktadır. Kültür turizminin başkenti Nevşehir Kapadokya Bektaşi ve Mevleviliğin yaşandığı, insanı hayatını merkezine taşıyan bir felsefenin Anadolu’dan haykırışının merkezi olmuştur. Büyük Türk felsefelerinin öğretilerinin menbaı olan Hacı Bektaş Veli’yi, Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Şeyh Edebali’yi, peri bacalarını, tarihi kiliseleri içinde barındıran Nevşehir Kapadokya, bir dönemin kültür başkentidir.” dedi. Sergi açılışına Başkan Yardımcıları Ömer Fethi Gürer, Gülcemal Fidan, Dr. Turgut Mermertaş’ta katıldı.

2014 yılında kurulan Işık Fotoğraf Kulübü’nün ilk fotoğraf sergisi olan ‘Kapadokya’da Işık’ sergisinde 22 kulüp üyesinin 61 fotoğrafı yer alıyor. Kapadokya’dan çekilmiş çeşitli fotoğrafların yer aldığı sergi 15 Ocak tarihine kadar fotoğraf severler tarafından gezilebilecek.

Kaynak: AHA AKBABA HABER AJANSI