Kapadokya bölgesindeki büyük vadiler, uygulanacak projeyle güvenlik birimleri tarafından 24 saat kameralarla takip edilecek. Vali Ceylan, "Projenin temel hedefi, vadilerimizde güvenliği en iyi şekilde sağlamak. Kapadokya'da yapılabilecek izinsiz uygulamaların veya kaçak yapılaşmaların önüne geçmek" dedi. 

Kapadokya'nın en çok ziyaret edilen bölgesinde bulunan Güvercinlik, Bağlıdere, Cevizlibağ, Karakemer, Meskendir, Güllüdere, Zemi, Kızılçukur ve Çat vadilerinin yerli ve yabancı turistler tarafından güvenli bir şekilde gezilebilmesi için çalıştıklarını anlatan Ceylan, şöyle devam etti: "Bu vadileri turistler yürüyerek, bisiklet ve atlı turlarla gezmekteler. Projenin temel hedefi, vadilerin güvenliğini daha iyi sağlamak ve Kapadokya bölgesinde yapılabilecek izinsiz uygulamaların veya kaçak yapılaşmaların önüne geçmek. Kurulacak sistem sayesinde vadileri gören belirli noktalara konulacak kameralarla giriş ve çıkışlar kontrol altında olacak. 

Görüntüler bir merkezde toplanacak. 

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kapadokya bölgesindeki vadileri ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin güvenliğini sağlamak ve kaçak yapılaşmaların önüne geçmek için 24 saat güvenlik kameralan ile izleneceğini söyledi. 

Ceylan, Kapadokya bölgesinin Türkiye turizminin önemli merkezlerinden biri olduğunu, yıl içerisinde bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının 2,5 milyonu bulduğunu ifade etti. 

PROJE, İL ÖZEL İDARE'NİN Bölge turizminin önemli ayaklanndan vadilerde turizmi olumsuz etkileyebilecek olaylann yaşanmaması için güvenlik birimlerince alınan tedbirlerin yanı sıra yeni bazı yeni önlemlerin de uygulamaya konulacağını vurgulayan Vali Ceylan, "Bu kapsamda başta güvenlik birimlerimiz olmak üzere ilimizde bulunan konu ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlann yöneticileri ile toplantı yapıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda vadilerin giriş ve çıkış noktalanna hakim yerlerde güvenlik kameralan kurulması ve yine uygun olan yerlerde giriş kontrol üniteleri oluşturulması amacıyla bir proje hazırlanması kararlaştınldı" diye konuştu. Ceylan, söz konusu projenin Nevşehir İl Özel İdaresi'nce hazırlandığını ve ödenek temin edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulduğunu belirterek, proje çerçevesinde yapılacak uygulamalarda doğal ve kültürel yapıya zarar verilmemesi ve görüntü kirliliği oluşturulmaması için özen gösterileceğini kaydetti. 

Yeni Şafak Gazetesi