1 - 23 Ağustos arası 3 haftalık bir dönem boyunca misafirler, her gün küçük toplulukların Batı klasik müziği tarzlarından klasik Türk müziğine ve klasik caza varana kadar repertuarlarından oluşan müzik etkinlikleriyle buluşacak.

Dinleyiciler epey Mozart, Brahms ve Dvorak; Ellington, Tatum ve Miles dinleyebilecekleri gibi,  Cemil Bey, Dede Efendi ve Kandemir de duyabilecek. Aralarından daha maceraperest olanlar da Stravinski, Bartok ve Enescu’dan yeni neslin yakın zamanda besteledikleri eserlere uzanan bir yelpaze dinleyebilecek.

Ufak oda müziği grupları konserleri ve atölyelerini değişik ve yaratıcı şekillerde organize etmek ve sunmak için oluşturulmuş bir organizasyon ağı olan Klasik Keyifler (KK) sanatçılar için bir sığınak, müzik öğrencileri için eğitici ve yaratıcı bir olanak, ve dinleyiciler için de bir ilham kaynağı olabilmesi için düşünülmüş. KK projesi müzisyenler ve dinleyiciler arasındaki iletişim kanallarını çoğaltarak; ve konser mekanlarını oda müziğinin orjinal atmosferine yakın bir şekilde seçerek/düzenleyerek, yani resmiyetten uzak bir şekilde oluşturarak her iki tarafa da büyük konser salonlarında yakalanması zor olan daha kişisel bir deneyim yaşama olanağı sunarak, çalanlar ve dinleyenler arasındaki sınırları kırmayı ve onları birbirlerine yakınlaştırmayı amaçlıyor. 

KK müzisyenler ve müzik sevenler için workshoplar ayarlamanın yanı sıra, kariyerine yeni başlayan müzisyenler için alışılmışın dışında çok farklı eğitim programları da organize ediyor. Farklı kültürler arası iletişim ve değişimler KK projelerinin ana eksenini oluştururken programlar bu ana kavramın etrafında organize ediliyor.

KK dünyanın her yanından müzisyenleri çok kültürlü, çok katmanlı mekanlarda birlikte müzik yapmak için bir araya getirip herkesin, bütün kültürlerin müzikal “klasiklerini” birlikte yorumlayacak hayal güçlerini ve anlayışlarını beslemeyi ve böylece daha evrensel bir müzikal eğitim sağlamayı hedefliyor.

Kaynak:Aydınlık Gazetesi‎