Dünya Kültür Mirasının korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla ICOM tarafından tüm dünyada her yıl 18 Mayıs günü 'Müzeler Günü' olarak kutlanıyor.

Bu kapsamda 18 Mayıs 2017 tarihinde kutlanacak olan 'Müzeler Günü'nde ICOM Milletlerarası Müzeler Konseyince belirlenen ana teması 'Müzeler ve tartışılan tarih: Müzelerde konuşulamayanı dile getirmek' konusu olması nedeniyle, Nevşehir Müze Müdürlüğü, Hacıbektaş Müzesi Müdürlüğü ve Ürgüp Müzesi Müdürlüğünce bir dizi etkinlik yapılması planlandı.
Avanos Güray Müzedeki etkinlik Nevşehir Müze Müdürü Murat E. Gülyaz'ın 'Kapadokya ören yerlerindeki değişimler konulu' söyleşisi; Kapadokya Tarih ve Sanat Müzesi'nden Sibel Radiye Gül’ün 'Özel Müzelerin Kültürdeki Yeri' konulu söyleşisi; Fotoğraf Sanatçısı Tahir Uzun'un 'Doku, Ritm, Uyum' konulu söyleşisi ve Hacıbektaş Halk Kütüphanesi'nden Serdar Akhan'ın 'Türk Sinemasının Kültürümüze Yansımaları' konulu söyleşisi ileson bulacak.
19 Mayıs 2017 tarihinde Ebru Sanatçısı Naile Bozkurt'un 'Ebru Sanatının Dili' konulu söyleşisine Göreme Açık Hava Müzesi'ni ziyaret edenler katılabilecek.
20 Mayıs 2017 tarihinde Nevşehir Hacıbektaş Müzesi Müdürü Ayşe Bedir Akhan’ın yöre muhtarlarıyla 'Müze İnsan ve Kültür' konulu söyleşisi Hacıbektaş Müzesi 2. Avluda olacak.
Bunun yanı sıra 22 Mayıs 2017 tarihinde Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlköğretim Okulunda ilköğretim öğrencilerine yönelik Nevşehir Müze Müdürlüğü uzmanı Mustafa Şen'in 'Dünya Miras Alanlarında Doğa, Tarih ve Kültür' konulu söyleşisi olacak.