Türkiye’nin peribacaları ile kaplı vadileri ile en önemli kültür, doğa ve manzara turizmi bölgelerinden Kapadokya’ya ziyarete gelen turistler soğuk havada sıcak şarap içmeyi tercih ediyor. 12 çeşit baharat ve meyveden özel olarak yapılan Kapadokya sıcak şarabını tadan turistler hem soğuk havada ısınıyor hem de mükemmel bir içeceği tatmanın keyfini çıkarıyor.
Avanos ilçesi sınırları içerisinde bulunan turistik Paşabağlar mevkiinde bulunan kafeteryasında ilçeye özgü topraktan yapılma güveç içerisinde mangalda özel olarak hazırladığı karışımla sıcak şarap yaparak turistlere sunan Enver Çalışkan, içerisinde 12 çeşit baharat ve meyve bulunan, Kapadokya’ya özgü sıcak şaraba turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi.
Sıcak şarap karışımını portakal, nar, elma, ayva, kuru kayısı, tarçın, zencefil, karanfil, kara dut, kuru üzüm ve kayısıdan özel olarak yaptığını kaydeden Çalışkan, “Yaklaşık 60- 70 dereceye kadar ısıtarak, yerli ve  yabancı müşterilerimize sunuyoruz. Bardağını 7 liradan veriyoruz. Tadına bakan müşterilerimizde çok beğeniyor. Kapadokya’da ilk kez ben böyle bir içeceği yaparak müşterilere sunuyorum. Bu Uludağ ve Abant’ta meşhur bir kış içeceğidir” dedi.
Sıcak şaraptan tadan turistler ise çok beğendiklerini ifade etti.