NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya bölgesinin en önemli bölümünü içerisinde barındıran Nevşehir’de turizmcilerin en büyük sıkıntısı gelen yerli veya yabancı ziyaretçilerin günü birlik konaklaması. Konaklama sayısının artırılamaması dolayısı ile turizmde çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Bu durumu aşmak isteyen turizmciler çareyi alternatif ve konaklama süresini artıracak çeşitleri uygulamaya koymakta buldu.

Atlı bölge turları, deve ve eşek turları, golf turizminin, bölgedeki geceleme oranını da yükselteceği belirtiliyor. Bu turizm çeşitliliğinin yanında son yıllarda ünü yurt dışına taşan ve halen 8 bin civarına yükselen yatak kapasitesi ile göz dolduran Kozaklı ilçesindeki Termal Turizminde söz konusu geceleme yüzdesinin artışına da önemli katkılar sağlayacağı bildirildi.

Balon turu ile bölgenin tarihi ve turistik güzelliklerini gökyüzünden izleme fırsatı elde edip, önümüzdeki yıllarda daha da yaygınlaştırılması hedeflenen tracking turizmi ile de hem doğa yürüyüşü yapıp sağlıklı kalmayı sağlamak, hem de turistik merkezlerin yerli ve yabancı turistler tarafından bu tarihi atmosferi daha yakından görme fırsatını elde etmelerinin sağlanması hedefleniyor.