Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün açıklanan turizm eylem paketini Kapadokya’da turizmciler olumlu karşıladı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından, “Turizm Acil Eylem Planı Destek Paketini” açıklanmasının ardından Kapadokya’da turizmciler bu eylem paketinden son derece mutlu olduklarını açıkladılar.

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan turizm eylem paketinin kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi. KAPTİD Başkanı Dinler, “Tabi ki biz öncelikle Kapadokya turizmcileri adına böyle yoğun bir gündemde başta Başbakanımız Sayın Davutoğlu olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Mahir Ünal’a turizm sektörüne bir paket çıkarttıkları için çok teşekkür ederiz. Tabi ki acil eylem planı destek altında çıkan bu paket 9 tane madde var. Konaklama sektörü ile ilgili maddeler var. Seyahat acenteleri ile ilgili maddeler var. Baktığınız zaman tüm sektörün bileşimleriyle beraber olduğu bir paket. Paketi biz turizmciler olarak olumlu görüyoruz. Birtakım faydalar sağlıyor. İlk adım olarak çok önemli görüyoruz. Fakat Sayın Başbakanımızın da dediği gibi birtakım yapısal reformların yapılacağı müjdesini aldık diyelim. İnşallah ileriki dönemlerde konaklama sektörünün özellikle beklediği SGK teşviki, istihdam noktasındaki teşvikler. KDV ve ÖTV noktasındaki bileşenlerde de birtakım değişikliğe gidilirse bizim açımızdan faydalı olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
'Son günlerde turizm sektöründe yaşanan durgunlukların ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamaları bir hareketlilik getirir mi?' soruna da cevap veren KAPTİD Başkanı Dinler, "Açıklamanın Başbakan Davutoğlu tarafından turizm eylem paketinin açıklanmasının turizme ne kadar önem verildiğini bir göstergesidir" dedi. Dinler, “Bu tür açıklamalar direk bizzat Başbakan tarafından yapılması bizim için çok önemli. Turizm sektörünün ne kadar önem verildiğini gösteriyor. Biz sektör olarak otelciler, rehberler, tur operatörleri, seyahat acenteleri olarak bu açıklamadan tabi ki memnunuz. Aynı şekilde Turizm Bakanımızda geçtiğimiz gün Kapadokya’ya geldi. Kendisine de söyledim biz dört beş yıl sonra ilk kez bir Turizm Bakanımızı karşımızda gördük. Çok mutlu olduk. Bu tür şeyler önemli moral verir. Sektör ile bakanlığın arasındaki iletişimi daha iyi noktaya getiriyor. Biz mutluyuz. İnşallah devamı da gelecek” diye konuştu.