NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden biri olan Kapadokya’nın Merkeze Nevşehir’de yamaç paraşütü için uygun mekan arayışları sonuç vermedi. 

Türk Hava Kurumunun Türkiye genelinde yaygınlaştırmaya çalıştığı ve özellikle gençlerin yamaç paraşütüne olan ilgilerinin artırılmaya çalışıldığı arayışlar çerçevesinde geçtiğimiz yıl yapılan deneme uçuşlarında en uygun alan olarak Zelve tepesi ile Sarıhan tepesi belirlenmişti.

Türk Hava Kurumu Nevşehir Şube Başkanı Coşkun Kırtıl, Türk Hava Kurumunun ülkemiz genelinde yamaç paraşütü konusunda son yıllarda önemli atılımlar içerisinde bulunduğuna dikkat çekmiş, “Türk Hava Kurumu olarak ülkemiz genelinde gençlerin yamaç paraşütüne olan ilgisinin daha da artırılması nedeniyle çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar çerçevesinde hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl genel merkezimizden gelen yetkililer, Ürgüp Aksalur, Çat Kepez mevkilerinde deneme uçuşları yapmışlardı. Burada aynı zamanda rüzgar ölçümleri de yapıldı. Yamaç paraşütü için rüzgarın üç yönlü olarak esmesi gerekiyor. Bu nedenle Aksalur ve Çat’ta yapılan denemelerin ardından Avanos ilçemize bağlı Zelve tepesinde ve Sarıhan tepesinde de deneme uçuşları gerçekleştirildi. Buradaki deneme uçuşlarının diğer iki alana göre daha randımanlı olabileceği kanaatine varıldı. Avanos kaymakamlığımızdan bu tepelere ulaşımın sağlanabilmesi için yolların açılmasını istedik. Bölgemizde yamaç paraşütünün yapılabilmesine yönelik bu yıl da çeşitli çalışmalarımız olacak” açıklamalarında bulunmuştu.