NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya Turizm İşletmecileri Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir, bölgede gelen turistten ziyade, yerli ve yabancı turistin bölgede daha fazla vakit geçirmesi ile ilgili sorunun yaşandığını söyledi.  

Demir, "Türkiye'de turizm, 30 milyon turist ağırlayan ve 23 milyar dolar gelir elde edilen bir sektör haline geldi. Ülkemize gelen 30 milyon turistin 2 milyonu, Kapadokya'yı görmeden gitmiyor. Kısacası, dünyanın dört bir yanında bölgeye yoğun ilgi var. Turist sayısı arttıkça yeni yeni oteller yapılıyor. Yatak kapasitesi sürekli artıyor. Bölgede, bakanlık belgeli otel sayısı 2012 yılı sonunda 46'dan 56’ya çıkacak. Ancak, yatak sayısındaki artışlar beklentilere yeterince cevap vermekten çok uzak. Yataktaki artışa paralel olarak geceleme sayısının da artırılması gerekiyor. O nedenle, sosyal aktivite içeren, eğlenceye yönelik projeler geliştirilip, hayata geçirilmesi lazım" dedi.

Demir, günübirlik ağırlıklı konaklamaların, ortalama 3 güne çıkarılmasının kaçınılmaz olduğunu, bunun da turistik değerler arasında yer alan doğa yürüyüşü, balon turları, atlı ve bisikletli turlarla, mağara, yayla, dağ ve kış turizminin geliştirilmesiyle mümkün olabileceğini sözlerine ilave etti.