Doğayolu Turizm tarafından, Kapadokya'nın kalbi Çavuşin'de yapımı tamamlanan Phocas Cave Suites oteli açıldı.
 
Çavuşin Kalesi'ne bakan bir mekanda yer alan otelde gerçek oyma kaya işçiliği kullanılarak, geçmişe ait izler korundu. Otelde, gelenekselliğe bağlı kalınarak döşenmiş 12 oda bulunuyor.

Otelde, 1 kral süit, 2 kraliçe mağara süiti, 2 lüks mağara süiti, 4 mağara süiti, 2 standart kaya oda ve 1 standart mağara oda, 1 mağara restoran ve şarap evi ve serinleme havuzu mevcut.

Kapadokya'daki pek çok turistik aktivitelere yürüyüş mesafesinde olan Phocas Cave Suites'in tüm odalarda çay kahve yapma imkanı da sunuluyor. Bazı odalarında Türk Hamamı da bulunan otel, yöreye özgü doğal ürünlerden oluşan zengin açık büfe kahvaltı hizmeti de veriyor.

Doğayolu Turizm'in otelcilikteki ilk yatırımı olan Phocas Cave Suites, Göreme Açık Hava Müzesine 3 km, Peribacalarına 2 km, Avanos’a 5 km ve Kızılçukur Vadisine 1 km uzaklıkta bulunuyor.

Otelin adı nereden geliyor?
Otele adını veren Nicephoros Phocas, Çavuşin de yaşamış seçkin bir generalin oğludur. Ordu kumandanlığından Bizans İmparatorluğuna yükselen Nicephorus Phocas 963-969 yılları arasında İmparatorluk yaptı. 

Turizm Gazetesi