Kapadokya’nın En Büyük Açık Hava Müzesi Mustafapaşa’da 1 Milyon Turist Bekleniyor.

Türkiye’nin peribacaları ve yeraltı şehirleri ile dünyaya açılan önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’nın en büyük açık hava müzesi Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesine Dünyanın çeşitli ülke insanları aıkın akın guruplar halinde eski tarihi Türk konakların yanı sıra Aynikola kilisenin restorasyonu bitmesinin ardından  yerli ve yabancıların büyük beğenisini kazanmaya deva ediyor

Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak Konuyla ilgili yaptığı basın toplantısında Mübadele öncesi Rum ve Yunanlıların yoğunlukta yaşadığı ve Sinasos adını verdikleri Mustafapaşa beldesinde 36 kilise, 6 yeraltı şehri, 390 civarında da tarihi konak bulunuyor. Mustafapaşa Belediye Başkanı Ak, beldemizi Kapadokya bölgesinde hakkettiği yere getirmek amacıyla yaptıkları çalışmalarla yeniden şekillendirdiklerini açıkladı.

Mustafapaşa’nın tarih, doğa ve kültür değerlerini kapsayan çok sayıda varlığa sahip olduğunu kaydeden Ak, “36 kilise, 6 yeraltı şehri, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nca tescili yapılmış 140, henüz tescili yapılmamış 250 olmak üzere toplam 390 adet tarihi konağa sahibiz. Tescili yapılmış konaklardan başkanlığa seçildiğim günden bu yana, 36 adet konağın restorasyon projesini Anıtlar Kurumu’ndan onaylattık. Bunlardan 20’sinin restorasyon çalışmalarını tamamladık. Kalan 16 konağın ki ise devam ediyor. Yine yaptığımız çalışmalarla mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olan tarihi kiliselerin tahsisini belediyeye kazandırdık. Restorasyonlarına başladığımız Aynikola kilisenin restorasyon çalışmaların bitmesiyle birlikte Mustafapaşa, Kapadokya’nın en büyük açık hava müzesi haline gelmekle birlikte Kapadokya turizmini değiştirecek  uluslararası Oryantik,Yamaç paraşüt, çok amaçlı 24 kilometre vadi yürüyüşleriyle doğa sporların merkezi konumuna getirilerek Mustafapaşa hakkettiği yere getirmek amacıyla yaptığım çalışmalarla yeniden şekillenmesile bu yıl 1 Milyon turistin ziyaret etmesinin beklediklerini vurguladı.